Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Εντυπωσιακά ξενοδοχεία που κάποτε ήταν φυλακές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαμονή πολλών αστέρων μέσα σε κτίρια που κάποτε ζούσαν κρατούμενοι.

Πρώην σωφρονιστικά καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο μεταμορφώνονται σε πανέμορφα ξενοδοχεία και hostel, που αποσκοπούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών και να καλύψουν τις ανάγκες τουριστών, με διαφορετικά βαλάντια, που αναζητούν ιδιαίτερες εμπειρίες.

Από trendy, boutique ξενοδοχεία, μέχρι πιο οικονομικά hostel η νέα τάση στο χώρο της διαμονής είναι θέλει τους επισκέπτες να κοιμούνται σε πρώην μπουντρούμια και κελιά φυλακών.

Όπως αυτά που σας παρουσιάζουμε παρακάτω:

1. Hotel Het Arresthius – Roermond, Ολλανδία





Η φυλακή του 19ου αιώνα έκλεισε τις πόρτες της το 2007 και τις ξανάνοιξε ως… boutique ξενοδοχείο, μετά την ολοκληρωτική μεταμόρφωσή της από την αλυσίδα Van der Valk, η οποία μετέτρεψε τα 105 πρώην κελιά κρατουμένων σε 40 δωμάτια πολυτελείας.

Οι τιμές κυμαίνονται από 130-210 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με την εποχή.

2. Clink78 Hostel – Λονδίνο, Αγγλία





Το ξενοδοχείο Clink78 πήρε σάρκα και οστά μέσα σε ένα δικαστικό μέγαρο 200 ετών, όπου εργαζόταν ο Κάρολος Ντίκενς όταν έγραψε το περίφημο μυθιστόρημα «Όλιβερ Τουίστ».

Ο μοντέρνος σχεδιασμός και η διακόσμηση δε θυμίζει σε τίποτα πλέον σωφρονιστικό κατάστημα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 500 επισκέπτες, μερικά από τα οποία έχουν διαμορφωθεί σε πραγματικά πρώην κελιά.

Οι τιμές ξεκινούν από 24 ευρώ, σε μικτούς κοιτώνες.

3. Langholmen Hotel – Στοκχόλμη, Σουηδία





Η φυλακή Langholmen λειτούργησε ως σωφρονιστικό κατάστημα μέχρι τη δεκαετία του 1970. Είναι ιδιαίτερα γνωστή γιατί εκεί έγινε η τελευταία εκτέλεση στη Σουηδία, προτού καταργηθεί η θανατική ποινή το 1921. Βρίσκεται σε ένα νησάκι έξω από τη Στοκχόλμη. Τώρα λειτουργεί ως ξενοδοχείο και hostel, ενώ διαθέτει και ένα μουσείο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την 250 ετών ιστορία της πρώην φυλακής.

Η διαμονή στο ξενοδοχείο στοιχίζει 95 ευρώ περίπου τη βραδιά, ενώ οι τιμές για τους κοιτώνες του hostel κυμαίνονται στα 25 ευρώ περίπου ανά διανυκτέρευση.

4. Malmaison – Οξφόρδη, Αγγλία





Το ξενοδοχείο Malmaison είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή στην πόλη. Στεγάζεται σε μια ανακαινισμένη φυλακή, μέσα σε ένα μεσαιωνικό κάστρο. Διαθέτει 95 δωμάτια και σουίτες, 38 από τα οποία ήταν κάποτε τα κελιά της πτέρυγας Α της φυλακής.

Οι τιμές ξεκινούν από 175 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

5. Karostas Cietums Military Prison – Liepaja, Λετονία





Αυτή η στρατιωτική φυλακή δεν έχει αλλάξει από τότε που πρωτοάνοιξε, όμως τώρα ανοίγει τις πόρτες της μόνο για διανυκτερεύσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η διαμονή στην πρώην φυλακή είναι κάθε άλλο από… πολυτελείας. Αντίθετα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής σε μια φυλακή, σε μια θεματική διανυκτέρευση.

Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 12 ευρώ το άτομο.

6. Four Seasons Hotel Istanbul, Sultanahmet – Κωνσταντινούπολη, Τουρκία





Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο 65 δωματίων ήταν κάποτε μια οθωμανική φυλακή.

Το Sultanahmet ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη φυλακή στην πρωτεύουσα της οθωμανικής αυτοκρατορίας και πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε το 1918-1919.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο Μπλε Τζαμί και το Τοπκαπί. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 440 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.