Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Αρκάς: Μπορούν μερικά σκίτσα να γίνουν αιτία απειλών; Υπάρχει ελευθερία του λόγου;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επίθεση και απειλές στον Αρκά για σκίτσο για την κυβέρνηση

Οι διαχειριστές διέκοψαν την ανάρτηση σκίτσων.
Ένα σκίτσο που αφορά στην κυβέρνηση και που ανέβηκε στο Facebook στην σελίδα Arkas-The Original Page έγινε αφορμή για να ακολουθήσει επίθεση κατά της σελίδας με σχόλια αλλά και με απειλές από κάποιους που καταλογίζουν στον γνωστό σκιτσογράφο ότι πολεμά την κυβέρνηση και χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα.

Στο επίμαχο σκίτσο εμφανίζεται ένας άντρας που λέει: «Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα». Επίσης υπάρχει και δεύτερο σκίτσο που αναφέρει ότι ηγέτες είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει μια καταστροφή η οποία δεν θα ερχόταν αν δεν κυβερνούσε.





Μάλιστα οι αντιδράσεις ήταν τόσο επιθετικές που η σελίδα ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία της γράφοντας: «Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεωτέρας. Ο διαχειριστής».

Μάλιστα στη συνέχεια ανέβηκε το σχετικό κείμενο: «Στο κλίμα τής πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Έφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε. Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απολυτά έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα, να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο FB».



-------------------

Ο Αρκάς απαντά στις κατηγορίες με νέο σκίτσο

Επανήλθε η λειτουργία της σελίδας του στο facebook.
Με νέο σκίτσο επανήλθε στην επίσημη σελίδα του στο facebook ο Αρκάς, μετά την επίθεση που δέχτηκε για την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση.

«Σ’ αυτή τη χώρα έχει γίνει πολύ επικίνδυνο να είσαι με τους άλλους… όποιοι κι αν είναι αυτοί», είναι το μήνυμα που στέλνει ο γνωστός σκιτσογράφος.

Όπως ανακοίνωσαν οι διαχειριστές της σελίδας, «επαναφέρουμε τη λειτουργία της, γιατί η διακοπή της πήρε υπερβολικές διαστάσεις και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης απ’ όλες τις πλευρές. Ζούμε σε άγριους, τρελούς και επικίνδυνους καιρούς...».



Στο σκίτσο που ξεσήκωσε τις αντιδράσεις εμφανιζόταν ένας άνδρας να λέει: «Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα». Ένα δεύτερο σκίτσο ανέφερε ότι «ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει μια καταστροφή η οποία δεν θα ερχόταν αν δεν κυβερνούσε».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.