Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ένεση 45 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από 1η Ιουλίου οι αιτήσεις συμμετοχής.

Δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες του πληθυσμού «απλώνει» η Περιφέρεια Αττικής, επωφελούμενη του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για Απόρους» συνολικού προϋπολογισμού 330.555.921 ευρώ (2014-2020).

Από την 1η Ιουλίου, οι ωφελούμενοι του προγράμματος μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής στους κατά τόπου δήμους και τα ΚΕΠ. Για το 2015 και το 2016 έχουν διατεθεί από 45 εκατ. ευρω για κάθε έτος και στους δικαιούχους θα διανεμηθεί υλική βοήθεια σε αγαθά σίτισης και ένδυσης. Επίσης, θα παρέχονται συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης από ερευνητικές και επιστημονικές ομάδες, είτε σε επίπεδο διατροφής, είτε σε επίπεδο ψυχολογικής-κοινωνικής ιατρικής φροντίδας.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), την οποία εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, χθες το βράδυ. Επίσης, εγκρίθηκαν και οι απαιτούμενες κοινωνικές συμπράξεις με τους δήμους και τους φορείς υλοποίησης του σχεδίου αρωγής.

Κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συβουλίου, για το θέμα των συμπράξεων, η κ. Θανοπούλου υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θεωρεί απαραίτητη την τακτική συνεργασία ΟΤΑ, Α' και Β' βαθμού, στη βάση της ωφέλειας του κοινωνικού συνόλου, μέσω της χάραξης ενιαίου στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της φτώχειας. «Η μέγιστη δυνατή στήριξη της περιφερειακής Αρχής στις πολλές και σοβαρότατες δράσεις που ήδη διενεργούν οι δήμοι, είναι στις μέρες μας πιο αναγκαία από ποτέ» ανέφερε η κ. Θανοπούλου. «Στην παρούσα χρονική συγκυρία, της μεγάλης οικονομικής ύφεσης, η Περιφέρεια θέτει ως προτεραιότητα τα μέτρα αντιμετώπισης φτώχειας και στήριξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που στοχεύουν στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων» πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι οι έως τώρα διαμορφούμενες κοινωνικές συμπράξεις που εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι οι επτά περιφερειακές ενότητες με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ως επικεφαλής εταίρο, και μέλη τους δήμους, τις μητροπόλεις ή μεγάλους ναούς καθώς και τα τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων-Διατροφής και Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ.

Οι εταίροι, ανάλογα με τις δράσεις, τις οποίες αναλαμβάνουν, έχουν την ευθύνη για:

- Την ενημέρωση των ωφελούμενων για τα είδη υλικής συνδρομής, τα διαθέσιμα συνοδευτικά μέτρα και τον εταίρο από τον οποίο θα εξυπηρετούνται.

- Τη διανομή των τροφίμων και της βασικής υλικής συνδρομής, απευθείας στους ωφελούμενους ή σε χώρους που διαθέτουν.

- Την παροχή συνοδευτικών μέτρων.

- Τη συνεργασία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πρωτόκολλο συνεργασίας.

- Την παροχή στον επικεφαλής εταίρο όλων των απαραίτητων στοιχείων για την οικονομική και φυσική πρόοδο, την αξιολόγηση και παρακολούθηση της δράσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.