Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Νέα υπηρεσία αυτόματης μετάφρασης από το Skype

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας κόσμος, όπου δε θα υπάρχουν πια τα γλωσσικά εμπόδια, βρίσκεται πλέον πολύ κοντά… τουλάχιστον στη διαδικτυακή εκδοχή του.

Το Skype παρουσίασε μια νέα υπηρεσία, με ένα «ζωντανό» εργαλείο μετάφρασης, επιτρέποντας στους χρήστες να συνομιλούν, ακόμη κι αν δε γνωρίζουν ο ένας τη γλώσσα του άλλου.

Το εργαλείο αυτό μεταφράζει την ομιλία αυτόματα, παρέχοντας τη μετάφραση τόσο σε γραπτό κείμενο, όσο και σε ομιλία.

«Στόχος του Skype είναι να φέρει τους ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο κοντά και με την υπηρεσία Skype Translator ‘σπάμε’ τα εμπόδια της γλώσσας» ανέφερε η εταιρεία σε ένα δημοσίευμα στο blog της.

Το Skype Translator προς το παρόν λειτουργεί σε τέσσερις ομιλούσες γλώσσες –Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Mandarin- και σε 50 γλώσσες στα άμεσα, γραπτά μηνύματα (IM).

Με τα ΙΜ, οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να γράφουν ένα μήνυμα στη δική τους γλώσσας και ο παραλήπτης θα το λαμβάνει στη γλώσσα της επιλογής του.

«Σκοπός μας είναι να μεταφράσουμε όσες περισσότερες γλώσσες μπορούμε σε σχετικές πλατφόρμες και να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία αυτόματης μετάφρασης ομιλίας στους πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες του Skype. Το Skype αφαιρεί ένα ακόμη εμπόδιο, κάνοντας δυνατή την επικοινωνία των ανθρώπων, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που ομιλούν» έγραψε ο Gurdeep Pall της Microsoft και εξήγησε ότι η υπηρεσία βασίζεται στο λεγόμενο «machine learning», που σημαίνει ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιείται η τεχνολογία, τόσο πιο «έξυπνη» γίνεται.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.