Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Θανατική ποινή στο βομβιστή της Βοστόνης - Θα καθυστερήσει η εκτέλεση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βγήκε η απόφαση για τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ μετά από 14 ώρες


Σε θάνατο καταδικάστηκε ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ για τις επιθέσεις στο μαραθώνιο της Βοστόνης το 2013. Χρειάστηκαν 14 ώρες διαβουλεύσεων προκειμένου το 12μελές σώμα των ενόρκων να αποφασίσει την ποινή του 21χρονου κατηγορούμενου.

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, περιλαμβανομένου ενός 8χρονου παιδιού και 264 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 17 ακρωτηριάστηκαν, όταν δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα εντός του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί κοντά στην γραμμή εκκίνησης του μαραθωνίου της Βοστόνης την 15η Απριλίου του 2013.

----------

Οι διαδικασίες των εφέσεων που θα ασκηθούν θα κάνουν χρόνια να ολοκληρωθούν


Πολύς καιρός θα περάσει μέχρι την εκτέλεση του ΄, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο την Παρασκευή για τη διπλή βομβιστική επίθεση της Βοστόνης και είναι ο 62ος θανατοποινίτης στη σειρά αναμονής στην Ιντιάνα, εκτιμά το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή.

Η επιβολή της θανατικής ποινής σε υποθέσεις οι οποίες εκδικάζονται σε ομοσπονδιακή κλίμακα είναι «εξαιρετικά σπάνιες» και η απόφαση δεν σημαίνει ότι ο Τσαρνάεφ «θα εκτελεστεί στο εγγύς μέλλον», λόγω των «πολλών ετών» που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των εφέσεων που θα ασκηθούν, προέβλεψε ο Ρόμπερτ Ντάναμ, ο διευθυντής του Κέντρου.

Οι ομοσπονδιακές αρχές δεν επιβάλλουν τη θανατική ποινή παρά μόνο σε περιπτώσεις ιδιαζόντως ειδεχθών και εγκλημάτων, και τέτοια κρίθηκαν οι επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, την 15η Απριλίου 2013, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 264.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, νεαρός μουσουλμάνος με καταγωγή από την Τσετσενία, καταδικάστηκε χθες σε θάνατο από τους ενόρκους και προστέθηκε στους 61 άλλους θανατοποινίτες οι οποίοι αναμένουν την εκτέλεσή τους. Στα 21 του, είναι ο νεότερος από το σύνολο των 62.

Μέχρι στιγμής, από το 2011, τρεις άνδρες έχουν εκτελεστεί στη φυλακή της Ιντιάνας όπου κρατείται ο Τσαρνάεφ. Η πλέον προβεβλημένη εκτέλεση ενός θανατοποινίτη κατόπιν δικαστικής απόφασης σε ομοσπονδιακό επίπεδο ήταν εκείνη του Τίμοθι Μακβέι, την 11η Ιουνίου 2001, σε ηλικία 33 ετών, μετά την καταδίκη του για την επίθεση στην Οκλαχόμα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 168 άνθρωποι το 1995.

Κατόπιν αποφάσεων δικαστηρίων σε επίπεδο πολιτειών, την ίδια χρονική περίοδο έχουν εκτελεστεί 722 θανατοποινίτες και υπάρχουν 3.000 θανατοποινίτες οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές εν αναμονή της επιβολής της ποινής τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.