Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Μοντέλα ασυνήθιστα και αλλιώτικα από τα άλλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ομορφιά είναι ασυμβίβαστη.

Όταν ακούει ή διαβάζει κανείς τον όρο «μοντέλο», αυτόματα ο νους συνειρμικά… φαντασιώνεται ένα ψιλόλιγνο σώμα, μια μπάρμπι με ανθρώπινη πνοή. Εντούτοις τα ιδανικά στο χώρο της ομορφιάς, συχνά εξελίσσονται, και έτσι τα πρότυπα διαρκώς μεταλλάσσονται.

Τα μίντια αντικατοπτρίζουν την εμμονή για ομορφιά, νιάτα και σεξ - όπως αυτά «εκπροσωπούνται» σε εξώφυλλα περιοδικών, σε διαφημιστικές πινακίδες, στις πασαρέλες και αλλού. Σε μια εποχή που διαρκώς αναζητά μια νέα ταυτότητα, το μόντελινγκ και αυτό με τη σειρά του επαναπροσδιορίζεται αναζητώντας αυτό το κάτι που θα κεντρίσει τον ούτως ή άλλως βαριεστημένο καταναλωτή.

Οι λέξεις «σέξι» και «ομορφιά», ταιριάζουν σε μοντέλα πολλών… μεγεθών και ηλικιών ενώ το φύλο και η σωματική διάπλαση έπαψε να έχει και μεγάλη σημασία. Μούσες εξάλλου, δεν είναι μόνο οι Ζιζέλ και η Ιρίνα Σάικ, αλλά και μια κοπέλα με στραβισμό ή μια νεαρή που βρίσκεται καθηλωμένη σε μια αναπηρική καρέκλα. Η ομορφιά είναι ασυμβίβαστη.

Δείτε μερικές περιπτώσεις μοντέλων, που αψήφησαν τους νόμους της τελειότητας και κατέκτησαν λίγη από τη δόξα που αναλογεί σε κάθε κοινό θνητό.

Andrej Pejic



Ο Andrej P ήταν ένα όμορφο αγόρι, που πλασαρίστηκε στο χώρο της μόδας ως ένα πετυχημένο ανδρόγυνο μοντέλο. Ο 23χρονος, με καταγωγή τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, πλέον ανεμίζει τα ρούχα που καλείται να διαφημίσει, ως γυναίκα, μιας και υποβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Πλέον, η ταυτότητά του γράφει Andreja Pejic και μόλις πρόσφατα έκανε την πρώτη της εμφάνιση κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Βρετανία. Η Andreja περπάτησε στην πασαρέλα για τις ανάγκες του σόου του σχεδιαστή Giles Deacon, μαζί με άλλες συναδέλφισές της. «Αισθάνομαι υπέροχα που κάνω το ντεμπούτο μου στις πασαρέλες με έναν από τους αγαπημένους μου Βρετανούς σχεδιαστές…», έγραψε σχετικά στο Twitter. Το μοντέλο, αναμένεται να συμμετάσχει και στην τελευταία ταινία της Sofia Coppola.

Casey Legler



Η Casey είναι πρώην Ολυμπιονίκης στην Κολύμβηση και τώρα «κολυμπάει» στη δόξα και στο χρήμα, ως σούπερ μόντελ. Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το ασυνήθιστο με την 37χρονη, αυτό αφορά στο γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα που υπέγραψε συμβόλαιο ως… ανδρικό μοντέλο!

Το μοντέλο με την «ανδρική» ομορφιά, ανακαλύφθηκε όταν μια φίλη της έδειξε φωτογραφίες της σε ένα πρακτορείο μοντέλων. Η αθλήτρια, έχει πλέον συμβόλαιο με το διεθνές πρακτορείο Ford Models ως αρσενικό μοντέλο!

Daphne Selfe



Λέγεται ότι η καριέρα ενός μοντέλου συχνά τερματίζει όταν ξεθωριάσει η νεανική φρεσκάδα, όταν η… βαρύτητα αρχίσει και κάνει το καταστροφικό της έργο. Συχνά, η ηλικία που πολλά σούπερ μόντελς συνταξιοδοτούνται, είναι κατά μέσο όρο, τα 40.

Κάτι τέτοιο ωστόσο, δε συνέβη στην περίπτωση της Daphne Selfe, η οποία αμφισβήτησε τα κλισέ της κοινής γνώμης σχετικά με την ηλικία και την ομορφιά. Η γλυκύτατη Daphne, βρίσκεται στη βιομηχανία της μόδας για πάνω από 60 χρόνια, και τώρα στα 85 της χρόνια, δε δείχνει καμία διάθεση να ρίξει τους τόνους και να εγκαταλείψει το λαμπερό αυτό χώρο που σνομπάρει το γήρας και τα «κανονικά» μεγέθη. Η Daphne, είναι το γηραιότερο μοντέλο του Ηνωμένου Βασιλείου, που εκπροσωπεί μεγάλες μάρκες, όπως η D & G και Tata-Naka.

Rick Genest



Η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη, και πριν προλάβετε να κρίνεται αρνητικά, θυμηθείτε ότι είναι άστοχο να κρίνουμε από την εικόνα. Ο 29χρονος Καναδός καλλιτέχνης, ηθοποιός και μοντέλο είναι γνωστός ως «Zombie Boy» χάρη στα αναρίθμητα τατουάζ τα οποία κρύβουν πρόσωπο και σώμα, δίνοντας στον νεαρό, μια τρομακτική όψη.

Πριν ο Rick παραδώσει τον εαυτό του στην τέχνη του τατουάζ, είχε διαγνωστεί με καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο και βρισκόταν σε λίστα αναμονής για έξι μήνες, όπου όπως ήταν φυσικό αναθεώρησε τη ζωή του, πριν υποβληθεί σε εγχείρηση με ελάχιστες επιπλοκές.

Άφησε πίσω του τη βολή του σπιτιού, και άρχισε να ζει περιπλανώμενος, συλλέγοντας εμπειρίες ενώ ο μοναδικός του τρόπος μετακίνησης ήταν το ωτοστόπ. Ο αναρχικός τρόπος ζωής, ανατράπηκε εν μέρει όταν ένας συνεργάτης της Lady Gaga τον ανακάλυψε. Τα υπόλοιπα πήραν το δρόμο τους: μόντελινγκ, ταινίες, βιντεοκλίπ…

Shaun Ross



Πολυδιάστατος και πολυτάλαντος. Μοντέλο, ηθοποιός και χορευτής. Η ιδιαιτερότητά του, καθρεφτίζεται και στην εξωτερική του εμφάνιση μιας και είναι γνωστός στον κόσμο της μόδας, ως το μοναδικό αλμπίνο μοντέλο. Πριν αρχίσει να κλείνει δουλειές δίπλα σε σημαντικούς σχεδιαστές και οίκους, όπως Alexander McQueen και Givenchy και πριν φωτογραφηθεί σε περιοδικά όπως GQ, Vogue, i-D Magazine, έπρεπε να αντιμετωπίσει το ρατσισμό.

Ο Ross κατά τη παιδική και εφηβική ηλικία, γεννήθηκε στο Μπρονξ, έζησε το bullying στο έπακρο. Έπρεπε να ανέχεται την απαράδεκτη συμπεριφορά συμμαθητών και «φίλων» του, και να βγαίνει αλώβητος από τη λεκτική τους βία. Ευτυχώς, ανακαλύφθηκε σε ηλικία 16 ετών και έκτοτε απολαμβάνει μια υγιή ενήλικη ζωή.

Moffy



Δε μοιάζει με την Ζιζέλ, την Μιράντα Κερ, την Ιρίνα Σάικ… Η Moffy- απλά Moffy-, χρωστά, κατά ένα μέρος, την ενασχόλησή της με τον φαινομενικά αψεγάδιαστο χώρο του μόντελινγκ, στο γεγονός ότι πάσχει από στραβισμό. Ένα άκρως αντισυμβατικό στοιχείο, που εξιτάρει τους σχεδιαστές που σαν άλλα βαμπίρ, αναζητούν διαρκώς νέες «σάρκες» που θα προσφέρουν αυτό το κάτι διαφορετικό.

Η νεαρή, διαθέτει τα χείλη της Αντζελίνα Τζολί και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν ένα τέλειο μοντέλο. Εκτός από τα δυο της μάτια, που «σπάνε» το αψεγάδιαστο πρόσωπό της. Αυτή η ασυνήθιστη ομορφιά της ήταν που κέντρισε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας.

Alex Minsky



Ο άντρας που αντικρίζετε στην φωτογραφία, είναι ένας πρώην πεζοναύτης ο οποίος έχασε το δεξί του πόδι στο Αφγανιστάν όταν το φορτηγό που οδηγούσε, πέρασε πάνω από νάρκη. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, ο στρατιώτης πέρασε «58 ημέρες σε κώμα, σε ένα νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο για 17 μήνες πριν τιμητικά απαλλαγεί από τα καθήκοντά του».

Ο πρώην ένστολος, μετά το τέλος του εφιάλτη, συνέχισε τη ζωή του και μια ωραία ημέρα που γυμναζόταν σε γυμναστήριο του Λος Άντζελες, ένας φωτογράφος του πρότεινε να ποζάρει γι αυτόν. Έκτοτε η ζωή του άλλαξε κατά 360 μοίρες, γέμισε με τατουάζ το κορμί του, κάνει τολμηρές φωτογραφήσεις και έχει αφήσει τον εφιάλτη του πολέμου πίσω του.

Jilian Mercado



Ο τολμών όχι μόνο νικά, αλλά και ενίοτε, θριαμβεύει. Όπως στην περίπτωση της Mercado, μια γυναίκα που πάσχει από μυϊκή δυστροφία, η οποία όταν αποφάσιζε να πάει σε ένα κάστινγκ για μοντέλα έτσι για πλάκα, αυτό που περίμενε δεν ήταν καθόλου αστείο. Όσο παράδοξο και αν ακούγεται σε μερικούς, η Jilian πήρε τη δουλειά! Η 27χρονη κοπέλα, είναι το νέο πρόσωπο της Diesel και φωτογραφίζεται με το αναπηρικό της καροτσάκι μαζί με ένα αρτιμελή μοντέλο, δείχνοντας όμορφη και με αυτοπεποίθηση.

Liu Xianping



Οι φωτογραφίες του 72χρονου Liu Xianping από την Κίνα, φορώντας τα ρούχα της έφηβης εγγονής του σάρωσαν στην κυριολεξία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που αυτόματα ο τύπος εξελίχθηκε σε εθνική εμμονή. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα απλί ιντερνετικό χάζι, ανάμεσα σε αυτόν και την εγγονή του, έγινε μια τεράστια επιτυχία.

Ο Liu Xianping είναι τώρα ένα επιτυχημένο μοντέλο, φορώντας γυναικεία ρούχα με τέτοια άνεση- του «πέφτουν» τόσο τέλεια χάρη στην λιπόσαρκη σωματική του διάπλαση-, που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως πρόκειται για έναν… παππού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.