Κυριακή 3 Μαΐου 2015

6 προτάσεις για πικνίκ στην Αθήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι καλύτερο από μια εκδρομή στην εξοχή με τα παιδιά την Πρωτομαγιά; Ο καιρός – που ευτυχώς βοηθάει – επιβάλλει ένα πικνίκ!

Το φαγητό στην ύπαιθρο άλλωστε είναι εξαιρετικό για την όρεξη των παιδιών: γίνεται περισσότερο ελκυστικό για τα παιδιά όταν είναι τυλιγμένο και τοποθετημένο στο χαριτωμένο καλαθάκι. Ένα πικνίκ ακόμα και στο γρασίδι του κήπου σας θα δώσει την αίσθηση στα παιδιά ότι μεταφερθήκατε αρκετά μακριά! Αν πάλι έχετε όρεξη για βόλτα, ορίστε 6 μέρη στην Αθήνα ιδανικά για να πικνίκ!
Άλσος και πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής



Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες αστικού πράσινου με πλακόστρωτα δρομάκια, καταπράσινες γωνιές με γκαζόν, περίτεχνα παγκάκια, ξύλινες περιφράξεις, ποδηλατοδιαδρομές και μια φροντισμένη παιδική χαρά για να ξεδώσουν τα πιτσιρίκια σας. Ένα όμορφο cafe είναι στη διάθεσή σας σε περίπτωση που χρειαστεί να ανανεώσετε τις προμήθειές σας. Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο.
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»



Το τεράστιο πάρκο, συνολικής έκτασης 1200 στρεμμάτων, αποτελεί ακόμα μια εξαιρετική επιλογή . Τεχνητές λίμνες, κανάλια και μια πλούσια χλωρίδα αποτελούν φιλόξενο καταφύγιο για εκατοντάδες είδη πουλιών και θηλαστικών. Ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών προσφέρεται για περπάτημα, τρέξιμο, ιππασία ή βόλτες με ποδήλατο. Στον χώρο του πάρκου υπάρχουν ειδικοί πάγκοι για πικ νικ κάτω από τα δέντρα αλλά και καντίνες και αναψυκτήρια για τους …λιγότερο προετοιμασμένους.
Λόφος Λυκαβηττού



Μπορείτε να ανεβείτε στον όμορφο λόφο με τα πόδια, χρησιμοποιώντας τα διαμορφωμένα μονοπάτια που διασχίζουν το «αστικό» δάσος. Σε περίπτωση, όμως, που οι δυνάμεις σας δεν το επιτρέπουν χρησιμοποιήστε αυτοκίνητο ή πάρτε το τελεφερίκ από την οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι. Γευματίστε στα ξύλινα τραπεζάκια κάτω από τον Άγιο Γεώργιο έχοντας όλη την Αθήνα «στο πιάτο». Μείνετε μέχρι τη δύση του ηλίου και απολαύστε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.
Λόφος Φιλοπάππου



Ανηφορήστε τα πλακόστρωτα δρομάκια του, διαβείτε τα ξύλινα γεφυράκια και «στρωθείτε» στη σκιά των φουντωτών πεύκων. Η ασυναγώνιστη θέα προς τον βράχο της Ακρόπολης, τον Λόφο του Λυκαβηττού και τα αρχαιολογικά ευρήματα της γύρω περιοχής οδηγούν αυτόματα τη σκέψη σε ένα φλας - μπακ στην αρχαία Αθήνα.
Αττικό Άλσος (Γαλατσίου)



Αποτελεί χώρο αναψυχής και πρασίνου σημαντικής οικολογικής αξίας. Δασύλια με κυπαρίσσια και πεύκα∙ ένα σπήλαιο∙ αθλητικές εγκαταστάσεις∙ παιδική χαρά∙ ένας θερινός κινηματογράφος και πολλές φροντισμένες γωνιές αποτελούν το τέλειο σκηνικό για ένα υπαίθριο τσιμπούσι.
Κτήμα Συγγρού



Αλλιώς γνωστό ως πάρκο ή άλσος Συγγρού. Η αγαπημένη όαση των κατοίκων των βορείων προαστίων της Αθήνας είναι κατάφυτη με πεύκα, ελαιώνες, μοσχοβολιστές αμυγδαλιές και περιβόλια. Ακολουθήστε τα χωμάτινα μονοπάτια του και ανακαλύψτε τα διατηρητέα μνημεία κρυμμένα στις πυκνές φυλλωσιές: τη μοναδική στην Ελλάδα ορθόδοξη νεογοτθική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και το αρχοντικό της οικογένειας Συγγρού, σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλλερ.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.