Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Μία σταγόνα αίμα την έκανε τη νεότερη δισεκατομμυριούχο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια είναι η εκκεντρική Ελίζαμπεθ Χολμς που δεν έχει τηλεόραση και φοράει πάντα μαύρα ρούχα!
Είναι νέα, είναι όμορφη, δε βλέπει και δεν έχει καν τηλεόραση στο σπίτι της και πλέον είναι δισεκατομμυριούχος. Ο λόγος για την Ελίζαμπεθ Χολμς (Elizabeth Holmes) η οποία οφείλει την τεράστια περιουσία της σε μία και μόνο σταγόνα αίμα!

Αυτή η μια σταγόνα αίματος είναι που χάρισε στην Ελίζαμπεθ πολλά λεφτά, δόξα, την οδήγησε στην επιτυχία και το όνομά της φιγουράρει στους ιατρικούς κύκλους.

Ακριβώς όπως ο Μπιλ Γκέιτς ήθελε έναν υπολογιστή σε κάθε γραφείο, η Χολμς θέλει μια εξέταση αίματος σε κάθε φαρμακείο.



Η ιδέα της για μια σταγόνα αίμα που έγινε πραγματικότητα

Όλα ξεκίνησαν επειδή η Ελίζαμπεθ Χολμς φοβάται τις σύριγγες. Στα 19 της χρόνια, η Χολμς δεν ασχολούνταν με όλα όσα απασχολούν αυτές τις ηλικίες. Την απασχολούσε το γεγονός ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις ήταν ακριβές, ανησυχούσε για τις περιπτώσεις των ανθρώπων που ανακαλύπτουν τυχαία ότι πάσχουν από μία σοβαρή ασθένεια.

Έτσι παράτησε το Πολυτεχνικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (ήταν να γίνει χημικός μηχανικός) στα 19 της, όταν αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να αξιοποιήσει τα χρήματα από τα δίδακτρά της, για να αλλάξει τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Πήρε λοιπόν τα λεφτά από τα δίδακτρα και ξεκίνησε! Ίδρυσε την Theranos, ένα διαγνωστικό κέντρο, με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι εξετάσεις. Στόχος της ήταν όλες οι εξετάσεις να γίνονται με μία και μόνο σταγόνα αίματος, με ένα μικρό και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τσίμπημα, βάζοντας στην άκρη τις βελόνες, τα φιαλίδια και τις καθυστερήσεις.

Της πήρε περίπου μία δεκαετία για να ολοκληρώσει και να υλοποιήσει την ιδέα της και το όνειρό της και τελικά τα κατάφερε.



Κατάφερε μέσα από μία σταγόνα αίμα να βγάζει άμεσα και φτηνά αποτελέσματα για πάνω από 70 εξετάσεις.

Μάλιστα φρόντισε και οι μέθοδοι της εταιρείας καλύπτονται από μια σειρά από διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Οι εξετάσεις μπορούν να γίνουν απλά στο φαρμακείο χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη στον γιατρό, κάτι που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Τα περισσότερα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε περίπου τέσσερις ώρες, που σημαίνει ο ασθενής μπορεί να περάσει από το φαρμακείο, να κάνει το τεστ και σε 4 ώρες να πάρει τα αποτελέσματα για να τα πάει στον γιατρό του.

Οι εξετάσεις αυτές είναι και πολύ φθηνές, αφού κοστίζουν 50% φθηνότερα από τα παραδοσιακά τεστ αίματος. Στη «Theranos» ένα τεστ γονιμότητας κοστίζει 35 δολάρια, τη στιγμή που με την παραδοσιακή μέθοδο κοστίζει μέχρι και 2.000 δολάρια!

Πώς έγινε δισεκατομμυριούχος μέσα σε ελάχιστο χρόνο

Η Χολμς κατάφερε να γίνει η νεότερη δισεκατομμυριούχος με περιουσία που ξεπερνάει τα 4,5 δισ. δολάρια και να μπει στη λίστα του Forbes.

Πλέον η Theranos αξίζει κοντά στα 10 δισ. δολάρια και στη Χολμς ανήκει το 50% της εταιρείας.

Τη μεγάλη οικονομική ώθηση την έδωσε η αλυσίδα φαρμακείων Walgreen (8.500 φαρμακεία) που ανακοίνωσε την εγκατάσταση των «Theranos Wellness Centers» σε φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Πλέον όποιος πάει σε ένα από τα φαρμακεία της αλυσίδας μπορεί να κάνει τις εξετάσεις του με ένα απλό τσίμπημα στο δάκτυλο και να πάρει τα αποτελέσματα μετά από 4 ώρες.

«Σε περίπτωση ενός ιού ή βακτήριου, τα παραδοσιακά τεστ χρησιμοποιούν καλλιέργεια αίματος, εμείς μετράμε το DNA του παθογόνου και έτσι μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα» λέει η 30χρονη δισεκατομμυριούχος που έχει συμβόλαιο και με τον στρατό της Αμερικής.



Φοράει πάντα μαύρα και δε βλέπει τηλεόραση

Το... μικρόβιο το είχε από την εφηβεία της η Ελίζαμπεθ Χολμς ίσως και από το DNA της. Στην εφηβεία έβλεπε με μεγάλο με ενδιαφέρον την... ψύχωση που είχε η αγαπημένη της γιαγιά με την αρτηριακή της πίεση. Από τότε που απέκτησε δικό της πιεσόμετρο μετρούσε την πίεσή της τουλάχιστον μία φορά κάθε ώρα.

Η ανακάλυψη της δίνει δυνατότητα στους υποχόνδριους να ικανοποιούν τη μανία τους κάνοντας οποτεδήποτε νιώσουν την ανάγκη εύκολες, γρήγορες και φθηνές αναλύσεις αίματος. Βέβαια δεν ήταν μόνο η γιαγιά της Ελίζαμπεθ το έναυσμα για την εμπλοκή της στον κόσμο των επιχειρήσεων και δη των καινοτομιών. Ο προ-προπάππος της, Κρίστιαν Χολμς, ένας χειρουργός, μηχανικός, εφευρέτης και παρασημοφορημένος βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Εκτός από επενδυτές πάντως η Theranos, η οποία έχει μετεγκατασταθεί εδώ και χρόνια από το Στάνφορντ στην Σίλικον Βάλεϊ και πλέον έχει στο διοικητικό της συμβούλιο και γνωστές προσωπικότητες όπως είναι οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ και Τζορτζ Σουλτς.



«Ανήκω στους επιχειρηματίες που έχουν ως στόχο να επηρεάσουν τη ζωή των ανθρώπων. Δισεκατομμύρια εξετάσεις αίματος γίνονται κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ. Εξετάσεις που κοστίζουν δισεκατομμύρια δολάρια. Παρά ταύτα, πάμπολλοι Αμερικανοί δεν κάνουν τις εξετάσεις που τους συνιστούν οι γιατροί. Είτε διότι δεν μπορούν να τις πληρώσουν είτε διότι φοβούνται να τις κάνουν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται τις βελόνες, όπως εγώ» δηλώνει η Ελίζαμπεθ Χολμς.

Όπως είναι φυσικό έχει και αυτή τις ιδιορρυθμίες της... Φοράει μόνο μαύρα ή τη λευκή της ποδιά, δεν έχει τηλεόραση στο σπίτι και δεν βλέπει τηλεόραση, έμαθε κινέζικα μόνη της στο Γυμνάσιο και τα τελευταία χρόνια όλες οι μέρες είναι ίδιες. Ξυπνάει το πρωί αρχίζει τη δουλειά και βγαίνει από το εργαστήριο αργά τη νύχτα.



«Δουλεύω όλη την ώρα και είμαι ουσιαστικά στο γραφείο από τη στιγμή που ξυπνάω μέχρι την ώρα που πάω για ύπνο κάθε μέρα», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή της στο CBS.



Τα τεστ της μπορεί να δέχονται κριτική από ορισμένους πιο παραδοσιακούς, όμως ένα πράγμα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η μαγική σταγόνα αίματος της εξασφάλισε δισεκατομμύρια...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.