Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Αγώνας δρόμου στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δρομείς έτρεξαν τη διαδρομή που ενώνει τα πρώην στρατόπεδα Π.Μελά και Καρατάσιου.

Την απόδοση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσιου στους δήμους για τη χρήση τους ως χώρων πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής, διεκδίκησαν περισσότεροι από 800 πολίτες, που έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου, που συνδιοργάνωσε σήμερα ο δήμος Παύλου Μελά (Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού), σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο «Ολυμπιακή Δομή».

Στον αγώνα δρόμου, που είχε ως αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και ως σημείο τερματισμού εκείνο του Καρατάσιου, συμμετείχαν δρομείς όλων των ηλικιών: χαρακτηριστικό είναι ότι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αγωνιζόμενος ήταν ο Συμεών Ρόντος, 75 ετών, και η μικρότερη -έστω με τη βοήθεια των γονιών της στο... τρέξιμο- η μόλις τριών μηνών Ηλιάνα Νικολαΐδου.

Εκτός από τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων υπήρχε και εκείνος των 2 χλμ, καθώς και η διαδρομή δυναμικού βαδίσματος επίσης 2 χλμ. Την εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ. έδωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτριος Δεμουρτζίδης, ο οποίος επισήμανε ότι η επιλογή της διαδρομής έχει το δικό της συμβολισμό: «Ενώνουμε τα στρατόπεδα, θέλοντας να δημιουργήσουμε μια ζώνη άθλησης, πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής μέσα στο αστικό κέντρο που θα μετατραπεί στο μέλλον σε κυψέλη για παρόμοιες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Συγχρόνως, στέλνουμε το μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες, ότι τα στρατόπεδα ανήκουν στους πολίτες και μόνο στο πλαίσιο αυτό μπορούν να αξιοποιηθούν».

Μετά το τέλος των αγώνων στους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα. Οι τρεις πρώτοι νικητές- νικήτριες ανά αγώνα ήταν κατά σειρά οι εξής: Στα 5 χλμ ανδρών οι Δημήτρης Κατσίρης, Γιώργος Σαντσίλλι και Ιωάννης Κουρκουρίκης και γυναικών οι Αθανασία Θεοδώρου, Φωτεινή Ταχματζίδου και Ελευθερία Παπαντωνίου. Στα 2 χλμ ανδρών οι Ευάγγελος Καρασαββίδης, Νικόλαος Σιούλας και Κοσμάς Χριστοδουλίδης και γυναικών οι Κωνσταντίνα Μαυρογεωργιάδη, Ελένη Καρατάσιου και Ιωάννα Λεμπέτεβα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.