Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

"Ένας γιατρός για 80 ασθενείς"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από μια κλωστή κρέμεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, οι επισχέσεις εργασίας που έχουν προχωρήσει οι ειδικευόμενοι σχεδόν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε συνδυασμό με την ελλιπή τακτική επιχορήγηση έχουν φέρει σε οριακό σημείο τον τομέα της Υγείας.

Γιατροί και εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι θα υπάρξει άμεσος αντίκτυπος στους ασθενείς και προγραμμάτισαν 24ωρη απεργία στις 20 Μαϊου.

"Σε γενική εφημερία υπάρχει ένα γιατρός για 80 ασθενείς. Η κατάσταση είναι δραματική. Με τις επισχέσεις των ειδικευμένων οι εφημερίες δεν βγαίνουν. Έχουμε πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα" τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Οι ειδικευόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει σταδιακά επισχέσεις εργασίας αναλόγως των αποφάσεων των γενικών τους συνελεύσεων.

Σε ορισμένα νοσοκομεία μετρούν ήδη 15 μέρες, ενώ σε άλλα ξεκίνησαν πρόσφατα. Το τελευταίο τετραήμερο, όμως, σύμφωνα με την κ. Παγώνη, έχουν κορυφωθεί οι κινητοποιήσεις με απότελεσμα να δημιουργείται ασφυξία στις εφημερίες, οι οποίες είναι απλήρωτες για το 2015. Έχουν καταβληθεί μέχρι και του Δεκεμβρίου 2014.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.