Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Ποιο μουσικό είδος έχει τους φανατικότερους οπαδούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε την λίστα όπως προέκυψε από έρευνα του Spotify.

Φανατικούς οπαδούς δεν έχουν μόνο οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Φανατικούς έχουν και τα μουσικά συγκροτήματα ή οι καλλιτέχνες διάφορων ειδών μουσικής. Ποιοι όμως είναι οι πλέον φανατικοί; Ποιοι είναι αυτοί που δηλώνουν αιώνια πίστη στη μουσική που λατρεύουν;

Μια νέα και ενδιαφέρουσα έρευνα του Spotify βγάζει τους πρωταθλητές αυτού του ιδιότυπου… πρωταθλήματος.

Οι metalheads, οι πιστοί οπαδοί του heavy metal, είναι με διαφορά στην πρώτη θέση ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθούν αυτοί της pop μουσικής. Και αν για τις δύο πρώτες θέσεις δεν υπάρχει κάποια έκπληξη δεν ισχύει το ίδιο για την τρίτη την οποία καταλαμβάνουν οι ακροατές της Folk!

Μίνι έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η ισοβαθμία στην τέταρτη θέση των οπαδών της country με εκείνους της rock. Ακολουθούν κατά σειρά οι οπαδοί της χιπ- χοπ, της ρέγκε, της τζάζ της electronic dance, της κλασσικής και των μπλούζ.

«Για να πραγματοποιηθεί η έρευνα, αρχικά βρήκαμε και χρησιμοποιήσαμε μερικούς καλλιτέχνες ως τους πλέον αντιπροσωπευτικούς στο κάθε είδος, σε παγκόσμια κλίμακα» δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας streaming ενώ στη συνέχεια η έρευνα «απομόνωσε» και τοπικά μουσικά είδη σε πολλές χώρες. Για να δημιουργηθεί ο πίνακας που βλέπετε πιο κάτω, με τους πλέον αφοσιωμένους ακροατές ανά είδος, η υπηρεσία μέτρησε τα stream σε κάθε έναν από τους καλλιτέχνες που είχε επιλέξει.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.