Κυριακή 12 Απριλίου 2015

«Χρυσός στα θεμέλια της Αγιά Σοφιάς»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν είναι είδηση ότι οι Τούρκοι «ψάχνονται» εδώ και δεκαετίες για τα μυστικά και τους θρύλους που κρύβει μέσα της η Αγιά Σοφιά.

Ιστορικοί, καθηγητές πανεπιστημίων, σπηλαιολόγοι, ακόμη και ο σκηνοθέτης Γκιοσκέλ Γκιουλένσοϊ επιχείρησαν κατά καιρούς να ανακαλύψουν και να αποκαλύψουν τι πήραν μαζί τους οι Έλληνες Πόλης, όταν εκείνη έπεσε και μαζί της ο μοναδικός ναός της Αγίας Σοφίας το 1453.

Πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα «Σαμπάχ» επιχείρησε να επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα με αφορμή το βιβλίο του καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Ferhat Aslan.

Ο Τούρκος καθηγητής, στο βιβλίο του με τίτλο «Agya Sofya Efsanelery», που σημαίνει «Τα μυστικά της Αγίας Σοφίας», υποστηρίζει ότι οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού έχουν γίνει από σπάνιο υλικό.

Αυτό (το υλικό) μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία kafdagi, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις, περιβάλλει όλη την οικουμένη, ένας πολύ χαρακτηριστικός συμβολισμός για την Αγιά Σοφία.

Στο ίδιο αποκαλυπτικό βιβλίο, που είναι – όπως υποστηρίζει ο τούρκος καθηγητής – προϊόν έρευνας πολλών ετών, αναφέρει ότι τα θεμέλια του μεγαλοπρεπούς ναού της Αγίας Σοφιάς σκάφτηκαν σε βάθος 70 μέτρων από την επιφάνεια της γης. Στο βάθος των θεμελίων έχουν τοποθετηθεί μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημένια υλικά τα οποία θεωρήθηκε από τους κατασκευαστές ότι θα προστατεύουν το κτίσμα από κάθε καταστροφή.

Κάπου εδώ αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα πιστευτό ατό που υποστήριζαν οι κατασκευαστές του ναού, καθώς η Αγία Σοφία έχει επιβιώσει από 64 δυνατούς σεισμούς έως και 7,4 Ρίχτερ έως σήμερα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.