Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Οι παιδόφιλοι αγοράζουν με bitcoin εικόνες κακοποίησης ανηλίκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το σκοτεινό διαδίκτυο και οι αρρωστημένες συναλλαγές.

Στο σκοτεινό διαδίκτυο όπου κινούνται παιδόφιλοι, γίνονται και οικονομικές συναλλαγές με μεγάλο τζίρο, χωρίς όμως να αλλάζουν χέρια χρήματα, αλλά bitcoin!

Το Bitcoin είναι ένα εντελώς ψηφιακό νόμισμα, δεν υπάρχει επισήμως σε καμία φυσική μορφή, κερμάτων ή χαρτονομισμάτων, δεν παράγεται από καμία συγκεκριμένη χώρα και δεν ελέγχεται από καμία συγκεκριμένη τράπεζα.
Τα συγκεκριμένα νομίσματα χρησιμοποιούνται πλέον και για την αγορά εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, έπειτα από έρευνα του Internet Watch Foundation (IWF).

Όπως διαπιστώθηκε, το ψηφιακό αυτό νόμισμα έγινε δεκτό για πρώτη φορά το περασμένο έτος, ως μέσο πληρωμής σε ιστοσελίδες παιδοφιλικού περιεχομένου. Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των sites που αφορούν στη παιδική πορνογραφία υπερδιπλασιάστηκε-ο αριθμός των διευθύνσεων URL - μοναδικές διευθύνσεις ιστοσελίδων – που φιλοξενούν φωτογραφίες και βίντεο από παιδιά που κακοποιούνται σεξουαλικά, αυξήθηκε από 13.182 το 2013 σε 31.266 το 2014.

Σύμφωνα με το Sly News, από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του περασμένου έτους, 37 δικτυακοί τόποι που πωλούν εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, έχουν αναφερθεί ότι γίνεται χρήση bitcoins.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.