Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Δίμηνο φωτιά στα Ταμεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρειάζονται 602 εκατ. ευρώ.

Στον αέρα λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης κινδυνεύουν να βρεθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την αναστολή των μειώσεων σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Τα Ταμεία αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να χρηματοδοτήσουν ακόμη και «τρέχοντα» μέτρα όπως η καταβολή του ΕΚΑΣ σε νέους δικαιούχους, η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ, αλλά και η παράταση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ελεύθερους επαγγελματίες. Για τα παραπάνω μέτρα τα ταμεία χρειάζονται 602 εκατ. ευρώ, ως το τέλος Απριλίου, καθώς απαιτούνται:

-130 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο ΟΓΑ τα οικογενειακά επιδόματα του πρώτου τριμήνου του 2015 σε 700.000 δικαιούχους. Ο οργανισμός έχει ταμειακό πρόβλημα το οποίο όπως είπαν στον «Ε.Τ» αρμόδια στελέχη του «είναι διαχειρίσιμο». Οι πληρωμές μετατίθενται για τις 6 Απριλίου ενώ προγραμματιζόταν για τέλη Μαρτίου.

-25 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οικογενειακά επιδόματα σε περίπου 30.000 δικαιούχους με τροποποιητικές δηλώσεις.

-75 εκατ. ευρώ για το ΕΚΑΣ και τα αναδρομικά τριών μηνών, σε περίπου 25.000 νέους δικαιούχους.

-20 εκατ. ευρώ για να παραταθεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 65.000 ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι μένουν ανασφάλιστοι μετά την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου... 



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.