Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τι 30, τι 40, τι 50! Το σεξ σε κάθε ηλικία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθώς περνούν τα χρόνια το σώμα μας και η συμπεριφορά μας απέναντι στον σύντροφο μας αλλάζει, γεγονός που σημαίνει ότι και η ερωτική μας ζωή προσαρμόζεται ανάλογα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι επειδή εσείς και ο σύντροφος σας έχετε ξεπεράσει πλέον τα 20 δεν μπορείτε να αισθάνεστε σέξι. Παρουσιάζουμε ένα μικρό οδηγό για το πώς εξελίσσεται το φύλο με το χρόνο και τους τρόπους με τους οποίους να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτές τις αλλαγές.

Στα 30
Ακούτε το βιολογικό σας ρολόι να χτυπάει ; Την δεκαετία αυτή οι γυναίκες δεν δίνουν τόσο βάση στην απόλαυση του σεξ όσο στην επιθυμία τους να κάνουν παιδί, εξηγεί η Κάρολ Λίμπερμαν, ψυχίατρος και συγγραφέας του βιβλίου Bad Girls: Why Men Love Them & How Good Girls Can Learn Their Secrets και συμβουλεύει «Επικεντρωθείτε στην διασκέδαση, αντί της συνάντησης με έναν συγκεκριμένο στόχο. Μην ξεχνάτε να αφιερώνετε χρόνο στον σύντροφο σας και να επικοινωνείτε ουσιαστικά μαζί του χωρίς πίεση».

Όσον αφορά τα παντρεμένα ζευγάρια, μπορεί να υποφέρουν από το άγχος για τη διαχείριση των χρονοδιαγραμμάτων και να αναπολούν τη δεκαετία των 20 όπου το σεξ ήταν μάλλον εύκολη υπόθεση. Τώρα , με τις επαγγελματικές σταδιοδρομίες να βρίσκονται στο επίκεντρο, τα στεγαστικά δάνεια να τρέχουν και τις κοινωνικές υποχρεώσεις να αυξάνονται, η σεξουαλική ζωή μάλλον έχει μπει στον αυτόματο πιλότο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να διατηρηθεί ζωντανή η ερωτική φλόγα είναι μια ανοικτή και ειλικρινής συζήτηση με τον σύντροφό σας . «Βρείτε το χρόνο να πιείτε έναν καφέ μαζί, εκφράστε τα όνειρά σας και θυμηθείτε ότι η κρεβατοκάμαρα δεν απέχει πολύ από το σαλόνι», σημειώνει η Τίνα Τεσσίνα συγγραφέας του βιβλίου Money, Sex and Kids: Stop Arguing About the Three Things That Can Ruin Your Marriage.

Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να προσπαθείτε να κάνετε σεξ το βράδυ εάν είστε εξαντλημένοι από τις υποχρεώσεις της ημέρας. Προτιμήστε τις πρωινές ώρες, όταν η τεστοστερόνη του συντρόφου σας βρίσκεται στα ύψη και είστε κι οι δυο πιο ξεκούραστοι.

Στα 40
Στην δεκαετία αυτή ο κίνδυνος να υποκύψετε στον πειρασμό και να απατήσετε τον σύντροφό σας είναι υψηλός. Η ανάγκη να αποδείξετε ότι μπορείτε ακόμα να γοητεύσετε κάποιον νεότερο, μπορεί να προκύψει. «Η ιδέα και μόνο να κάνετε σεξ με κάποιον με περισσότερη ενέργεια ανεβάζει τη σεξουαλική λίμπιντο» εξηγεί η ψυχίατρος Νάνσυ Ίρουιν. «Ωστόσο, είναι προτιμότερο να προσπαθήσετε να κρατήσετε ζωντανό το πάθος στο γάμο σας, από το να τον καταστρέψετε για μια επιπολαιότητα. Θυμηθείτε διάφορες στιγμές του σεξ που είχατε μαζί. Αυτό θα σας εμπνεύσει να αναδημιουργήσετε» συμβουλεύει η κα Ίρουιν.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε τη εμπειρία σας. Γνωρίζετε πολύ καλά το σώμα σας καθώς κι εκείνο του συντρόφου σας. Χρησιμοποιήστε μυρωδιές που ξέρετε ότι του αρέσουν στην κρεβατοκάμαρα και ζητήστε του να κάνει το ίδιο για εσάς. Μπορεί το αυθόρμητο σεξ να αποτελεί ανάμνηση αλλά υπάρχουν και καλά νέα αφού τα ζευγάρια που έχουν μακροχρόνια σχέση είναι πιο στοργικά μεταξύ τους και αλληλοϋποστηρίζονται. «Εξετάστε προσεκτικά τον σύντροφό σας, κάντε του φιλοφρονήσεις και μην διστάσετε να κάνετε και καμία πρόταση. Μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα από την ανταπόκρισή του», προτείνει η κα Τεσσίνα.

Στα 50
Αυτή είναι η δεκαετία κατά την οποία οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν τα δυσάρεστα αποτελέσματα της εμμηνόπαυσης, όπως π.χ η κολπική ξηρότητα και η έλλειψη ελαστικότητας. Ενημερώστε το γιατρό σας. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε υγραντικά κόλπου και χωρίς ιατρική συνταγή από το φαρμακείο. Το γεγονός ότι τα οιστρογόνα σας μειώθηκαν ραγδαία δεν σημαίνει ότι πρέπει να τελειώσει η ερωτική σας ζωή.

Όσον αφορά τους άντρες, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσεως δεν πρέπει να καταφύγουν αμέσως στα ειδικά χάπια, αλλά να το συζητήσουν πρώτα με τον γιατρό τους. Εξ’ άλλου, τα επίπεδα τεστοστερόνης τους θα παρουσιάσουν ραγδαία μείωση στα 60 τους, οπότε η φυσική τους κατάστασή τους εκείνη την εποχή, πρέπει να είναι καλύτερη. Προσπαθήστε να κόψετε το κάπνισμα, να γυμνάζεστε, να προσέχετε την διατροφή σας και να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον.

Στα 60
Το πάθος μετατρέπεται σε χιούμορ . Σε μια σχέση που κράτησε τόσο πολλά χρόνια, είναι δύσκολο να υπάρχει ακόμα πάθος. Μπορεί βέβαια να είστε περισσότερο σεξουαλικά ενεργοί απ’ όσο θα περίμενε κάνεις.

Οι Στέϊσυ Τέσλερ και Ναταλία Γαβρίλοβα, επικεφαλής μιας έρευνας του Πανεπιστημίου του Σικάγο, είπαν ότι η χρήση φαρμάκων για την στυτική δυσλειτουργία, όπως το Viagra, μπορεί να συμβάλλει στην επιμήκυνση της σεξουαλικής ζωής. Συμπλήρωσαν, ωστόσο, ότι: «Περίπου τα μισά από όλα τα σεξουαλικά ενεργά άτομα ηλικίας από 57 έως 85 ετών στις Η.Π.Α. αναφέρουν τουλάχιστον ένα ενοχλητικό σεξουαλικό πρόβλημα. Το ένα τρίτο των ατόμων αυτών αναφέρει δύο. Παρ’όλα αυτά οι γιατροί σπάνια ασχολούνται με τους σεξουαλικούς προβληματισμούς των ηλικιωμένων».


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.