Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες μόλυνσης της νοσοκόμας με Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα από την φιλανθρωπική οργάνωση στην οποία εργαζόταν εθελοντικά η νοσηλεύτρια.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διερευνήσει σε βάθος τις συνθήκες κάτω από οποίες μία βρετανίδα νοσοκόμα μολύνθηκε με τον Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε.

Την ανακοίνωση έκανε ο διευθυντής της οργάνωσης στη Σιέρα Λεόνε Ρομπ ΜακΓκίλιβρεϊ στην τηλεόραση του BBC.
Η νοσοκόμα Πολίν Κάφερκι εργαζόταν εθελοντικά σε κέντρο θεραπείας του Έμπολα που λειτουργούσε η Save the Children στο Κέριταουν της Σιέρα Λεόνε.

«Εχουμε ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα για να διασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπορέσουμε, στο μέτρο του δυνατού, να εντοπίσουμε την πηγή της μόλυνσης», δήλωσε ο ΜακΓκίλιβρεϊ στο BBC.

Η 39χρονη Κάφερκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου έχοντας διαγνωστεί με Έμπολα την περασμένη εβδομάδα μετά την επιστροφή της στη Βρετανία από τη χώρα της Δυτικής Αφρικής.
Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική εντοπίστηκε αρχικά στη νοτιοανατολική Γουινέα στις αρχές του 2014. Εκτός από τη Γουινέα, από την επιδημία έχουν πληγεί περισσότερο η Σιέρα Λεόνε και η Λιβερία.

Ο διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης δήλωσε ότι η έρευνα θα επικεντρωθεί στον τρόπο εφαρμογής των μέτρων ατομικής προστασίας και στην επαφή από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Στο Royal Free, στο βασικό κέντρο θεραπείας του Έμπολα στη χώρα, νοσηλεύτηκε ο Βρετανός Ουίλιαμ Πούλεϊ, μέλος ιατρικού προσωπικού, στον οποίο χορηγήθηκε το πειραματικό φάρμακο ZMapp και ο οποίος απαλλάχτηκε από τον ιό.
Ο Πούλεϊ είχε επίσης μεταφερθεί για θεραπεία στη Βρετανία τον Αύγουστο από τη Σιέρα Λεόνε όπου εργαζόταν.

Στην Κάφερκι έχει χορηγηθεί πειραματικό αντιικό φάρμακο και πλάσμα αίματος από ασθενείς που νίκησαν τον θανατηφόρο ιό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.