Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Πώς να αντιμετωπίσεις την κακοσμία των ποδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επίμονη και τρομερά ανεπιθύμητη κακοσμία των ποδιών είναι ένα σημάδι της παρουσίας μίας υπερανάπτυξης βακτηρίων. Για να λάβουμε την ανάλογη δράση, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε και από τι προκαλείται. «Τα συγκεκριμένα μικρόβια, βακτήρια αναπτύσσονται σε σκοτεινές και υγρές συνθήκες, όπως το εσωτερικό των παπουτσιών» αναφέρει ο Dr. Joseph Sciandra ποδίατρος και πρόεδρος της Ποδιατρικής Ιατρικής στη Νέα Υόρκη. Ειδικά τον χειμώνα η κακοσμία των ποδιών ανεβαίνει στα ύψη χάρη στα βαριά παπούτσια και τις κάλτσες που φοράμε για να κρατάμε τα πόδια μας ζεστά για πολλές ώρες. Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την κακοσμία αλλά και για να μην βρεθείτε ποτέ σε δύσκολη θέση.

Δεν φοράμε παπούτσια χωρίς κάλτσες


Αξίζει να αναφέρουμε πως οι πατούσες έχουν περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, οπότε οι κάλτσες παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διατήρηση της σωστής υγιεινής. Όταν φοράτε οποιοδήποτε είδος κλειστού παπουτσιού ακόμα και οι λεπτές, βαμβακερές κάλτσες θα λειτουργήσουν σαν σφουγγάρι απορροφώντας τον ιδρώτα. Οι κάλτσες από μαλλί θα προστατέψουν τα πόδια σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρέπει να αλλάζετε τις κάλτσες τουλάχιστον μία φορά την ημέρα – και περισσότερες φορές εάν γυμνάζεστε σε καθημερινή βάση.

Φροντίζουμε τακτικά τα πόδια μας


Ο Dr. Joseph Sciandra προτείνει να μουλιάζουμε τα πόδια μας σε μία λεκάνη γεμάτη με εκχύλισμα από μάυρο τσάι για 20 λεπτά ημερησίως. Το οξύ στο μαύρο τσάι σκοτώνει τα μικρόβια και κλείνει τους πόρους, έτσι ώστε τα πόδια να παραμένουν στεγνά.

Χρησιμοποιούμε σπρέι ποδιών

Ψεκάζοντας τα πόδια μας με ένα αντιμυκητιακό σπρέι ποδιών μία φορά την ημέρα θα βοηθήσει να κρατήσουμε τη δυσωδία υπό έλεγχο, αναφέρει ο γιατρός. Αν δεν είστε λάτρεις των ειδικών αερολυμάτων, μπορείτε να πασπαλίσετε τα πόδια σας με ειδική αντιμυκητιακή σκόνη. Επίσης είναι μία καλή ιδέα να ρίχνετε λίγη σκόνη και μέσα στο εσωτερικό των παπουτσιών.

Αλλάζουμε παπούτσια
Όπως δεν θα φορούσαμε το ίδιο παντελόνι ή πουκάμισο για πολλές συνεχόμενες μέρες η ίδια αρχή ισχύει και με τα παπούτσια. «Φορώντας τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα εμποδίζει τον ιδρώτα να ξεραθεί κάτι που δημιουργεί την κακοσμία που προσπαθούμε να αποφύγουμε,» αναφέρει ο Dr. Joseph Sciandra. Αλλάζουμε παπούτσια καθημερινά για να υπάρχει επαρκής ανακύκλωση του αέρα. Εαν είστε φανατικοί οπαδοί του γυμναστηρίου σκεφτείτε να επενδύσετε σε δύο ή περισσότερα ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών!

“Ελευθερώνουμε” τα πόδια μας όταν έχουμε την ευκαιρία

Αφήστε το οξυγόνο να εισχωρήσει μέσα στα παπούτσια σας με την κάθε ευκαιρία (στο αυτοκίνητο ή στο γραφείο) καθώς το οξυγόνο καταπολεμάει την ανάπτυξη βακτηρίων αλλά και των μυκήτων


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.