Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Τρόποι να νιώσεις ευτυχισμένος μέσα σε 15 λεπτά!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάθε απλό πράγμα που κάνουμε στην καθημερινότητά μας είναι μια ευκαιρία για να βιώσουμε ευτυχία. Μια καθημερινή μέρα στη δουλειά, μια απλή συνάντηση με έναν φίλο, ένα βιβλίο που θα διαβάσουμε, μια βόλτα στο πάρκο. Πολλές φορές θεωρούμε ότι η ευτυχία κρύβεται στα μεγάλα τα πολύ σημαντικά πράγματα και ξεχνάμε να την αναζητήσουμε μέσα στην καθημερινότητά μας. Για να νιώσουμε ευτυχισμένοι ίσως αρκεί να διεκδικήσουμε την ευτυχία μας στα μικρά πράγματα- βήμα προς βήμα να την διεκδικήσουμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Να είστε σίγουροι ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να νιώσετε καλύτερα.

Πολύ πιθανόν κάποιοι να θεωρήσετε αυτή την άποψη υπερβολικά αισιόδοξη αλλά είναι κακό να είμαστε αισιόδοξοι; Η αισιοδοξία είναι το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της προσωπικής μας ευτυχίας. Οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε το χρόνο μας σε σκληρή εργασία, έχουμε ανησυχίες και πολλές πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Θα αναρωτηθεί κανείς: Που να βρω χρόνο για… ευτυχία; Προσπάθησα να κάνω ένα πείραμα. Δημιούργησα μια λίστα με 8 πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς για να νιώσει καλύτερα μέσα σε 15 λεπτά. Η ευτυχία βέβαια, δεν είναι υπόθεση ολίγων λεπτών αλλά θυμηθείτε: Όπως είπαμε και στην αρχή, σήμερα θα προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε τη χαρά στις μικρές στιγμές της καθημερινότητας.

1.Αγκαλιάστε κάποιον γνωστό που αγαπάτε και του έχετε ιδιαίτερη αδυναμία.

Έχει αποδειχτεί επιστημονικά όταν αγκαλιάζοντας κάποιον για 10 τουλάχιστον δευτερόλεπτα μπορεί να μειώσεις σημαντικά τα επίπεδα του στρες, την κούραση αλλά και το άγχος. Κάποιες επιστημονικές μελέτες μιλούν ακόμα και για μείωση της αρτηριακής πίεσης. Τι περιμένετε λοιπόν; Αξιοποιήστε την δύναμη της αγκαλιάς.

2.Πολλές φορές θα θέλατε να ακούσετε μια καλή κουβέντα από ένα οικείο σας πρόσωπο και σκέφτεστε δεν είναι κανείς εδώ να με παρηγορήσει; Η καλή συντροφιά είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας που μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι. Να λοιπόν τι πρέπει να κάνετε: Κάθε μέρα, φροντίστε να στέλνετε ένα τουλάχιστον μήνυμα, ένα μέιλ ή να κάνετε ένα σύντομο τηλέφωνο σε κάποιο φίλο. Να είστε σίγουροι ότι η σύντομη απάντηση που θα λάβετε θα είναι αρκετά ανακουφιστική για τα προβλήματά σας μιας και θα νιώσετε ότι κάποιος αγαπημένος είναι δίπλα σας και μπορεί να σας συμπαρασταθεί σε ό, τι άσχημο και αν συμβεί.

3.Γελάστε δυνατά! Πολλοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το να γελάμε ακόμα και όταν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος μπορεί να βελτιώσει στιγμιαία τη διάθεσή μας και έχει θετικές επιδράσεις στην ψυχική αλλά και τη σωματική υγεία.

4.Αν κάθε μέρα βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον όπου όλοι γκρινιάζουν και βέβαια γκρινιάζετε και εσείς κάντε ένα διάλειμμα ευγνωμοσύνης! Τι εννοώ; Δεν θα σας πάρει πάνω από πέντε λεπτά για να καταγράψετε σε ένα χαρτί τρία πράγματα για τα οποία πραγματικά είστε ευγνώμονες στη ζωή σας. Είναι το παιδί σας; Είναι ο σύντροφός σας; Τι είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε περήφανοι στη ζωή σας; Σας διαβεβαιώ ότι μετά την καταγραφή θα νιώσετε καλύτερα όσο δύσκολη και αν είναι η μέρα σας. Δοκιμάστε το.

5.Κάθε μέρα υπάρχει μια σειρά από υποχρεώσεις που πρέπει να φέρετε εις πέρας. Η πρόταση που θα σας κάνω αρχικά μπορεί να σας ακουστεί δυσάρεστη. Κάντε μια λίστα με όλες τις υποχρεώσεις και όλες τις εργασίες που πρέπει να διεκπεραιώσετε στη δουλειά σας. Θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Επιλέξτε μια από αυτές, εκείνη την εργασία που σας φαίνεται πραγματικά δύσκολο να εκτελέσετε και αναλάβετε δράση. Θα διαπιστώσετε ότι μετά από λίγη ώρα, ένα μεγάλο βάρος θα έχει φύγει από πάνω σας. Θα ανακουφιστείτε και θα σκεφτείτε ότι αφού τα κατάφερα με την πιο δύσκολη εργασία, όλα τα υπόλοιπα θα είναι παιχνιδάκι.

6.Κάντε έναν 15λεπτο περίπατο όπου και αν βρίσκεστε. Αν στο διάλειμμα στη δουλειά σας συνηθίζετε να γκρινιάζετε ή να σχολιάζετε ή ακόμα και να κουτσοπολεύετε μαζί με τους συναδέλφους, δώστε στον εαυτό σας μια ευκαιρία να χαλαρώσει και να νιώσει πιο όμορφα. Προτιμήστε να κάνετε έναν 15 λεπτο περίπατο. Θα διαπιστώσετε ότι επιστέφοντας θα είστε πιο δυνατοί και η διάθεσή σας θα έχει βελτιωθεί σημαντικά.

7.Ακούστε για δέκα λεπτά το αγαπημένο σας τραγούδι. Όχι μόνο γιατί θα σας βοηθήσει να ξεχαστείτε. Σύμφωνα με έρευνα του Παν/μίου Stanford η μουσική επηρεάζει σημαντικά τη διάθεσή σας και η καλή διάθεση οδηγεί σε χαμηλή πίεση, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και μειωμένη αίσθηση του πόνου.

8.Μάθε να ανταμοίβεις τον εαυτό σου. Στο τέλος της ημέρας, μη σκέφτεσαι τα αρνητικά. Μη φέρνεις στο νου σου όλα τα αρνητικά σχόλια που άκουσες, τις δυσκολίες και τις γκρίνιες. Είναι απλό. Σε ένα χαρτί γράψε κάτι για το οποίο νιώθεις περήφανος που το κατάφερες. Αν θες κατέγραψε και παραπάνω από μία δραστηριότητές σου. Θα εκπλαγείς με το πόσο χαρούμενος και περήφανος για σένα.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.