Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Στο επίκεντρο η αξιοποίηση της περιοχής της διώρυγας της Κορίνθου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση του αναπλ. ΥΠΕΚΑ Ν.Ταγαρά και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Διώρυγας της Κορίνθου, καθώς επίσης και οι δυνατότητες ανάπτυξής της, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, βασικός άξονας των τοποθετήσεων ήταν η αναγκαιότητα της προώθησης λύσεων και έργων με σαφές περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, προκειμένου να αναδειχθεί η ιστορία, η ποικιλομορφία και οι δυνατότητες της περιοχής. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η σύσκεψη μέσα στον Ιανουάριο με συγκεκριμένο πλαίσιο λύσεων και προτάσεων από όλους τους εμπλεκομένους.

«Στόχος των προσπαθειών μας είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη όλων των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων- και η Διώρυγα της Κορίνθου είναι ένα τέτοιο πλεονέκτημα για την Κόρινθο, την Πελοπόννησο και τη χώρα, σε κάθε επίπεδο, το οποίο δεν μπορούμε να αφήνουμε αναξιοποίητο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς.

Απ’ την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι «οφείλουμε να προσεγγίσουμε τα προβλήματα της περιοχής της Διώρυγας της Κορίνθου από κάθε πλευρά, με τελικό στόχο να αποτελέσει ένα εμβληματικό έργο ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, οι δήμαρχοι Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός και Λουτρακίου-Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕ Διώρυγος Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) Διονύσης Καραχάλιος, καθώς επίσης στελέχη και σύμβουλοι της ΑΕΔΙΚ, της αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.