Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Επανέρχεται η θανατική ποινή στο Πακιστάν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο βωμό των Ταλιμπάν 132 παιδιά.

Την άρση του μορατόριουμ στη θανατική ποινή για περιπτώσεις τρομοκρατίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ.

Η ανακοίνωση έρχεται την επόμενη μέρα της αιματηρής επίθεσης των Ταλιμπάν σε σχολείο της πόλης Πεσαβάρ στο Πακιστάν, όπου 132 παιδιά βρήκαν το θάνατο, ενώ 182 άτομα τραυματίστηκαν.

Μετά το μακελειό κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος στο Πακιστάν, ενώ ο πρωθυπουργός Σαρίφ, είπε πως «αυτά τα παιδιά είναι δικά μου παιδιά και αυτή είναι η δική μου απώλεια». «Αισθάνομαι ότι μέχρι αυτή η χώρα να απαλλαγεί από την τρομοκρατία, ο πόλεμος δεν θα σταματήσει», προσέθεσε. Πράγματι, ώρες μετά το μακελειό η πακιστανική αεροπορία εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων των ταλιμπάν στα βόρεια της χώρας.

Την επίθεση καταδίκασε σύσσωμη η παγκόσμια κοινότητα. Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν έκανε λόγο για πράξη «φρίκης και ανανδρίας», ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε για «αποκρουστική» και «φρικτή» επίθεση των Ταλιμπάν, ενώ ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γκανί είπε ότι ο «θάνατος αθώων παιδιών έρχεται σε αντίθεση με το Ισλάμ».

Σοκαρισμένη δήλωσε και η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της υπέρ του δικαιώματος στην παιδεία για τα κορίτσια του Πακιστάν, Μαλάλα Γιουσαφζάι.

«Είμαι συντετριμμένη από αυτή την παράλογη και εν ψυχρώ τρομοκρατική πράξη στην Πεσαβάρ. Αθώα παιδιά στο σχολείο τους δεν έχουν θέση σε μια τέτοια φρίκη. Καταδικάζω αυτές τις στυγερές και άνανδρες πράξεις και στέκομαι στο πλευρό της κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν που οι μέχρι τώρα προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση αυτού του φρικτού γεγονότος είναι αξιέπαινες» είπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.