Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Χείρα βοηθείας για 850 οικογένειες από τη Μητρόπολη Μαντινείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την Κυριακή συγκέντρωση τροφίμων στην Τρίπολη.

Περισσότερες από οκτακόσιες πενήντα οικογένειες συντηρούνται και ενισχύονται, σε μηνιαία βάση, από το φιλανθρωπικό πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας, στην Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή, σημείωσε σε δηλώσεις του, ο μητροπολίτης Αλέξανδρος και απηύθυνε κάλεσμα αλληλεγγύης την προσεχή Κυριακή.

Τα τελευταία τρία χρόνια η Μητρόπολη Μαντινείας για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, συνέστησε κοινωνικές δομές μέσα από το πρόγραμμα «το καλάθι του πτωχού αδελφού».

Συγκεκριμένα, λειτουργεί παντοπωλείο στο ισόγειο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Βασιλείου καθώς και ιματιοθήκη για ενήλικες, στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου και για παιδιά, στο Πνευματικό κέντρο του ιερού ναού της Μεταμόρφωσης.

Μέσα από αυτές τις δομές, κάθε μήνα, περισσότερες από οκτακόσιες πενήντα οικογένειες, παραλαμβάνουν ένα δέμα με τα αναγκαία τρόφιμα για την διατροφή τους και ρουχισμό για τους ίδιους και τα παιδιά τους, τα οποία ετοιμάζουν ομάδες εθελοντών και διανέμονται διακριτικά με την επίβλεψη των ιερέων της κάθε ενορίας.

Οι δομές αυτές, όπως εξήγησε ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος, ενισχύονται από προσφορές απλών πολιτών, και προκειμένου να γεμίσει με τρόφιμα «το καλάθι του πτωχού αδελφού», την προσεχή Κυριακή 14 Δεκεμβρίου έχει οργανωθεί συγκέντρωση κάθε είδους τροφίμων μακράς διάρκειας αλλά και ρουχισμού.

Η συγκέντρωση θα γίνεται μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι εκτός από την Τρίπολη, η Μητρόπολη λειτουργεί κοινωνικές δομές και στην Κυνουρία, μέσα από τις οποίες ενισχύονται πολλές οικογένειες της περιοχής, ενώ τα κτήματα των μοναστηριών στην περιοχή του Λεωνιδίου, καλλιεργούνται με επικεφαλής τον ίδιο τον μητροπολίτη και εθελοντές κληρικούς και λαϊκούς, ενώ τα παραγόμενα προϊόντα, διανέμονται μέσα από τα παντοπωλεία του προγράμματος «το καλάθι του πτωχού αδελφού».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.