Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ψάρεψαν καρχαρία τριών μέτρων στη Νέα Κίο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Έναν καρχαρία μήκους 3 μέτρων αλίευσε στα ανοιχτά του Αργολικού κόλπου ο επαγγελματίας ψαράς Νίκος Παπαμαυρουδής από την Νέα Κίο σήμερα το πρωί.

Το κήτος συγκέντρωσε όπως ειναι φυσικό τα βλέμματα των περαστικών και την περιέργεια των μικρών παιδιών στο λιμάνι της Ν.Κίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Νίκος Παπαμαυρουδής πρόκειται για καρχαρία που οι ντόπιοι ονομάζουν δροσίτη και μπορεί να μαγειρευτεί πλακί και τηγανητός ή ψητός σε φέτες.

Ο Δροσίτης (λέγεται και Μούστελος) είναι γένος καρχαριοειδών ψαριών που ανήκει στην οικογένεια των σκουαλίων σελαχοειδών. Οι μούστελοι είναι μεγάλα ψάρια που το μήκος τους φθάνει και τα 3 μέτρα.

Έχουν χρώμα ανοικτό λαδί στη ράχη και κοιλιά κάπως ρόδινη, φέρουν επίπεδα δόντια σαν της λίμας με τα οποία τσακίζουν όστρακα που είναι η κύρια τροφή τους, το σώμα τους είναι στενό και ευκίνητο ρύγχος μέτριο και ζουν σε παράλιο λασπώδη βυθό και σε βάθος 150-300 μέτρα. Το δέρμα του είναι πιο λεπτό από του γαλέου και είναι ζωοτόκο. Α

Από τα είδη που απαντάται κυριότερα είναι δύο ο «μούστελος ο σκύλος» που φθάνει σε μήκος τα 2,5 μέτρα και ο «μούστελος ο μούστελος» ή «μούστελος του Αριστοτέλη» που φθάνει μέχρι το 1 μέτρο.

Αμφότερα τα είδη απαντώνται στη Μεσόγειο θάλασσα και είναι άφθονα στα ελληνικά νερά

Η αλιεία του είδους αυτού γίνεται με δίχτυα ή παραγάδια, ειδικά σκυλόδιχτα και σκυλοπαράγαδα, που όμως, επειδή θεωρείται τις περισσότερες φορές τυχαία, δεν παρακολουθείται.






Πηγή: http://sfedona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.