Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Οι «Γιατροί του Κόσμου» γιορτάζουν 25 χρόνια ζωής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συναυλία σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Τα 25χρόνια παρουσίας τους στην Ελλάδα αποφάσισαν να γιορτάσουν οι «Γιατροί του Κόσμου», με μια συναυλία αφιερωμένη στα χιλιάδες παιδιά που φροντίζουν κάθε χρόνο.

Η συναυλία της ελληνικής αντιπροσωπείας των «Γιατρών του Κόσμου» διοργανώνεται για την οικονομική ενίσχυση της φροντίδας των μικρών ασθενών των ανοιχτών πολυιατρείων. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Συμμετέχουν η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου μαζί με την «Orchestra Mobile», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη.

Τα πέντε πολυιατρεία των «Γιατρών του Κόσμου» σε Αθήνα, Πέραμα Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα δέχονται καθημερινά χιλιάδες βρέφη, παιδιά και εφήβους, ηλικίας από μερικών ημερών μέχρι 17 ετών, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία των «Γιατρών του Κόσμου» έχουν εμβολιαστεί ελλιπώς.

Κατά τη διάρκεια του 2013 στα ανοιχτά πολυιατρεία πραγματοποιήθηκαν 8.360 παιδιατρικές επισκέψεις, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι επισκέψεις ανήλθαν σε 5.449.

Επίσης, μέσω των αποστολών που πραγματοποιούν οι κινητές ιατρικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του 2013 εξετάστηκαν 5.260 παιδιά από εθελοντές παιδιάτρους, εκ των οποίων τα 2.801 εμβολιάστηκαν. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2014 στις κινητές μονάδες προσήλθαν για εξέταση 781 παιδιά, εκ των οποίων τα 231 εμβολιάστηκαν.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η συντονίστρια προγραμμάτων των «Γιατρών του Κόσμου», Χριστίνα Σαμαρτζή, το 50% των παιδιών που επισκέφθηκαν τα ανοιχτά πολυιατρεία κατά τη διάρκεια του 2013 και 2014 δεν είχαν εμβολιαστεί για τέτανο, πολιομυελίτιδα και μηνιγγίτιδα. Επίσης, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει φυματίνη για τη διενέργεια της δερμοαντίδρασης Mantoux, οπότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για τη διάγνωση της φυματίωσης στα παιδιά.

Τα παιδιά που απευθύνονται στα πολυιατρεία των «Γιατρών του Κόσμου» προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, τη Νιγηρία, την Αλβανία και τη Συρία. Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών ελληνικών οικογενειών προσέρχονται στα πολυιατρεία προκειμένου να εξεταστούν από παιδίατρο και να λάβουν το πιστοποιητικό υγείας που είναι απαραίτητο για την εγγραφή τους στα σχολεία, αλλά και για να κάνουν τα βασικά εμβόλια.

Σημειώνεται ότι εισιτήρια για τη συναυλία διατίθενται από τα πολυιατρεία των «Γιατρών του Κόσμου» στην Αθήνα (Σαπφούς 12) και από τα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.