Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Οι «χαμένοι» ποδηλατόδρομοι της Αττικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάγωσε η κατασκευή τους από καθυστερήσεις και έλλειψη πόρων.

Θα ήταν ο μεγάλος ποδηλατόδρομος της παραλίας με μήκος 35 χιλιόμετρα από το Φάληρο ως τη Βάρκιζα. Το σχέδιο για τη δημιουργία του είχε ανακοινωθεί από την τότε υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πετραλιά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2007. Όμως έμεινε στα χαρτιά. Την ίδια τύχη έχουν και τα σχέδια των τελευταίων χρόνων για την κατασκευή ποδηλατόδρομων.

Ο καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συγκοινωνιολόγος-πολεοδόμος και υπεύθυνος της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, Θάνος Βλαστός λέει στα «ΝΕΑ» ότι αυτό συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα και με άλλα έργα που μένουν στα συρτάρια.

«Αλλάζει η κυβέρνηση ή αλλάζει ο υπουργός και συνήθως ο νέος υπουργός δεν θέλει να συνεχίσει αυτά που έκανε ο προηγούμενος. Θέλει να κάνει κάτι άλλο για να ξεχωρίσει. Έπειτα είναι και η γραφειοκρατία» λέει χαρακτηριστικά.

Το νότιο κομμάτι του ποδηλατικού άξονα Κηφισιά-Φαληρικός Όρμος έχει αρχίσει να κατασκευάζεται πριν από δύο μήνες αλλά το βόρειο κομμάτι δεν έχει την ίδια τύχη. Τον Σεπτέμβριο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης είχε πει πως έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και μετά την διαγραφή του από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, αναμένεται να μπει τώρα στο νέο ΕΣΠΑ προκειμένου να προχωρήσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.