Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Αφροαμερικανός νεκρός από πυρά αστυνομικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πριν ακόμα κοπάσει η κατακραυγή για τον θάνατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, ένας ακόμα Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός στις ΗΠΑ από πυρά αστυνομικού.



Πρόκειται για τον 28χρονο Ακάι Γκάρλει, πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού, κατά τη διάρκεια έρευνας σε κτίριο του Μπρούκλιν. Ο νέος άντρας ήταν άοπλος και βρισκόταν στο διάδρομο του κτιρίου μαζί με τη σύντροφό του όταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο αστυνομικός Πίτερ Λιανγκ, άνοιξε πυρ.

«Απλώς τράβηξαν το πιστόλι και τον πυροβόλησαν στο στήθος», δήλωσε η σύντροφος του θύματος σοκαρισμένη. Εκείνη την ώρα οι λαμπτήρες στο σημείο που βρισκόταν το ζευγάρι δεν λειτουργούσαν και ήταν σκοτεινά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός βρισκόταν σε πανικό κι ενδεχομένως να άρχισε να πυροβολεί από φόβο.



Η αστυνομία του Μπρούκλιν χαρακτήρισε το επεισόδιο «τραγικό ατύχημα».

Ο αστυνομικός που βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση όπως υποστηρίζει η υπηρεσία του, είναι πιθανό να απολυθεί δίχως να περάσει από ειδική ακρόαση.

Ο ίδιος παραδέχτηκε: «Τον σκότωσα κατά λάθος».

Η 27χρονη Μελίσα Μπάτλερ, η σύντροφος του 28χρονου δήλωσε στον αμερικανικό Τύπο: «Τον σκότωσαν. Σκότωσαν έναν αθώο άνθρωπο. Τουλάχιστον θα έπρεπε να πληρώσουν για την κηδεία του».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.