Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Μενδώνη: Η Ακρόπολη δεν καταρρέει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Ακρόπολη αναφέρθηκε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη απαντώντας σε ερώτηση για το άρθρο των βρετανικών Times που ανέφερε ότι «η Ακρόπολη καταρρέει».

Η κ. Μενδώνη επισήμανε ότι "στην Ακρόπολη γίνεται ένα μείζον αναστηλωτικό έργο τα τελευταία πενήντα χρόνια. Τα μνημεία έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό αντιμετωπιστεί και έχουν αναστηλωθεί. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά, όμως ήρθε η στιγμή στον ίδιο τον βράχο που αποτελεί μέρος του μνημείου και τα τείχη της Ακρόπολης να τα αντιμετωπίζουμε με τη σοβαρότητα που αναλογεί σε ένα τόσο σημαντικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπήρχαν μικρές καταρρεύσεις όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις των βράχων. Δεν υπάρχουν ούτε κίνδυνοι, ούτε η Ακρόπολη καταρρέει. Το ελληνικό κράτος δείχνει τη μέριμνά του ακριβώς στο να προστατέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με όλες τις αρχές της επιστήμης και της δεοντολογίας το πολύ σημαντικό αυτό μνημείο το οποίο διαθέτει".

Υπενθύμισε επίσης ότι, "προχθές περάσαμε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μια μελέτη που αφορά τη στερέωση των βραχωδών πρανών στη νότια πλευρά της Ακρόπολης. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι από τις πολλές που τελευταία έχουν απασχολήσει το υπουργείο Πολιτισμού, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως και φυσικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.