Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Χωρίς επιβολή προστίμων η εκπρόθεσμη εγγραφή στο εθνικό μητρώο σημείων υδροληψίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, Νίκου Ταγαρά.

Η εκπρόθεσμη υποβολή αίτησης για ένταξη σημείου υδροληψίας στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) δεν θα επιβαρύνεται με πρόστιμο μέχρι το τέλος του έτους, ύστερα από πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Ταγαρά.

«Για διευκόλυνση των πολιτών και κυρίως των αγροτών μας αποφασίσαμε να μην επιβάλλονται πρόστιμα για εκπρόθεσμη εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο κ. Ταγαράς, καθώς όπως είπε, «κάθε μεγάλη αλλαγή απαιτεί μία περίοδο προσαρμογής».

Όπως έκανε επίσης γνωστό, σύντομα ακολουθεί η απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής αίτησης για ένταξη σημείου υδροληψίας στο ΕΜΣΥ.

Ωστόσο, με την απόφαση που υπέγραψε ήδη ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ και προωθεί προς υπογραφή από τους συναρμόδιους υπουργούς, η εκπρόθεσμη υποβολή αίτησης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 δεν θα επιβαρύνεται με πρόστιμο.

Επισημαίνεται, ότι η αίτηση εγγραφής στο ΕΜΣΥ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετέπειτα αδειοδότηση, ενώ η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος έχει ήδη παραταθεί μέχρι την 30-01-2015.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ οι εγγραφές έχουν ήδη ξεπεράσει τις 120.000.

Υπενθυμίζεται, τέλος ότι η διαδικασία για την εγγραφή στο ΕΜΣΥ είναι πλήρως απλουστευμένη χωρίς τη συνοδεία δικαιολογητικών. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται από τους ιδιοκτήτες ή/και χρήστες σημείων υδροληψίας μέσω του οικείου δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.