Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Προς κατάργηση το τέλος επιτηδεύματος - Ποιους αφορά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόταση για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος όλων των φορολογούμενων που παρουσιάζουν επαγγελματική δραστηριότητα, έχουν δηλαδή «μπλοκάκι» ή κάνουν κάποια δραστηριότητα χωρίς την έκδοση παραστατικού, εισηγείται η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων, Κ. Σαββαϊδου.

Πρόκειται για το τέλος των 650 ευρώ που πληρώνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ το ποσό για τις επιχειρήσεις φτάνει τα 1.000 ευρώ.

Είναι μια πρόταση «ανάσα» που θα βοηθήσει χιλιάδες επαγγελματίες με μικρά ετήσια έσοδα αλλά και όσους έχουν μπλοκάκι το οποίο είναι ανενεργό.

Εν τω μεταξύ θα αποσυρθεί η υποχρέωση για μηνιαίες καταστάσεις προμηθευτών πελατών οι οποίες θα υποβάλλονται ανά τρίμηνο. Ειδικά για τα τέσσερα τρίμηνα του 2014 η συγκεντρωτική κατάσταση θα πρέπει να υποβληθεί έως το τέλος Ιανουαρίου 2015.

Αναφορικά με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, η Γενική Γραμματεία θα προχωρήσει σε αλλαγές στο taxisnet ώστε να μην παρουσιάζονται οι φόροι που έχουν πληρωθεί ως ανεξόφλητοι.

Η ΓΓΔΕ συνεργάζεται με τις τράπεζες και για την αύξηση των καναλιών μέσω των οποίων οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλήσουν φόρους προκειμένου να εκλείψουν οι εικόνες των τελευταίων ημερών με τις ατέλειωτες ουρές στις τράπεζες. Για παράδειγμα εξετάζεται αν θα μπορούσαν να γίνουν πληρωμές μέσω των ATM ή μέσω των ειδικών μηχανημάτων πληρωμής λογαριασμών και πιστωτικών καρτών που έχουν εγκατασταθεί σε πολλά τραπεζικά καταστήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.