Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Υπέρ του διαγωνισμού ΑΣΕΠ ο Συμεών Κεδίκογλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Εάν ανοίξουν οι πίνακες επιστρέφουμε σε μία παλιά κατάσταση που προσπαθήσαμε να θεραπεύσουμε».

Υπέρ της διενέργειας διαγωνισμού ΑΣΕΠ τάχθηκε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, κ. Κεδίκογλου κατά τη συζήτηση επί των άρθρων του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας.

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι οικονομικό το θέμα και δεν μπορούμε να κάνουμε ένα διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Εν πάση περιπτώσει, εάν ανοίξουν οι πίνακες, τότε δεν θα έχουμε κανέναν λόγο να γίνει ποτέ ΑΣΕΠ, άρα επιστρέφουμε ξανά σε μία παλιά κατάσταση την οποία προσπαθήσαμε να θεραπεύσουμε και για εμένα, είναι μία υπαναχώρηση» δήλωσε μεταξύ των άλλων ο πρώην υφυπουργός.

Ο κ. Κεδίκογλου ζήτησε να μάθει εάν το υπουργείο Παιδείας ήρθε σε επαφή με αυτό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε να ζητήσει τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Χαρακτηριστικά ανέφερε «εγώ ερωτώ πριν πάρει την απόφαση αυτή το υπουργείο, ήρθατε σε επαφή με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ζητήσατε να γίνει ΑΣΕΠ; Εν πάση περιπτώσει, αιτιολογημένα να μας πει πόσα είναι αυτά τα κενά για τόσες θέσεις που θέλουμε. Πόσο είναι το κόστος ενός διαγωνισμού ΑΣΕΠ, εάν είναι ένα κονδύλι, μπορούμε να το βρούμε από αλλού».

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ο νόμος 3848 και επεσήμανε ότι ο τομέας του ΠΑΣΟΚ του είχε ζητήσει όταν ήταν στο υπουργείο Παιδείας να μην ανοίξουν σε καμιά περίπτωση οι πίνακες των αναπληρωτών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είχαν αναφέρει επ’ ουδενί, αυτή είναι η στάση μας - τη μεταφέρω διότι θεωρώ ότι δεν θα έχει αλλάξει - δεν πρέπει να ανοίξουν οι πίνακες».

Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν εσαεί οι πίνακες, ενώ πρότεινε να νομοθετήσουν ότι αυτό γίνεται εκτάκτως για έναν μόνο χρόνο και εάν χρειαστεί του χρόνου θα γίνει με βάση καινούργιο νόμο.

«Όχι ότι αυτό δεν είναι μία κερκόπορτα, διότι φοβάμαι ότι ανοίγουμε το κουτί της Πανδώρας και γι’ αυτό τέσσερα χρόνια, όχι ότι δεν είχαμε ανάγκες, δεν τους είχαμε πειράξει τους πίνακες, διότι μπορεί να έρθει ο επόμενος υπουργός να δώσει τροπολογία παράτασης ενός έτους και να συνεχίσετε έτσι. Εν πάση περιπτώσει όμως, κάθε φορά που θέλουμε να το κάνουμε να περνά ένας διαφορετικός νόμος. Μην ανοίξετε τώρα εσαεί τους πίνακες και ξαναγυρίσουμε σε εκείνη την κατάσταση που κανένας δεν έβγαζε νόημα. Άρα, για εμένα, επαναλαμβάνω, δεν είναι θέμα προσωπικής παραξενιάς, είναι θέμα αρχής και θεωρώ ότι ήταν μια κατάκτηση από την οποία δεν πρέπει να υποχωρήσουμε. Κάνατε τη συγκεκριμένη επιλογή, είναι βεβαίως δικαίωμά σας. Κρίνεστε και γι’ αυτό» ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Κεδίκογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος είπε για το θέμα του ΑΣΕΠ: «Μου δημιουργήθηκε μια απορία ακούγοντας για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που δεν έγινε. Πραγματικά, για μένα είναι απαράδεκτο ότι από το 2008 δεν έχει γίνει διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, ένας διαγωνισμός που όφειλε να γίνει πολύ πριν. Θα σας θυμίσω, όμως, ότι από το 2008 πέρασαν 5 πολιτικές ηγεσίες, άλλη διετούς θητείας και άλλη τριμήνου θητείας. Έτσι, λοιπόν, εμείς ως πολιτική ηγεσία μπορεί να θέλουμε να κάνουμε διαγωνισμό, αλλά εντός 2 μηνών ξεκινώντας από τον Ιούνιο καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολο, παρότι θέλουμε να το υλοποιήσουμε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.