Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Τροφές για να νικήσετε το hangover

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα συνέλθετε από το πολύ ποτό… τρώγοντας.

Το ρίξατε λίγο παραπάνω με το ποτό και θέλετε να μάθετε με ποιο τρόπο μπορείτε να απαλλαγείτε ή να ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα του… hangover;

Δείτε παρακάτω με ποιες τροφές μπορείτε να συνέλθετε από την κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με το βρετανικό Menshealth:

Σπόροι κολοκύθας

Σύμφωνα με το περιοδικό Human & Experimental Toxicology η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σφίξει τις αρτηρίες στον εγκέφαλο και να οδηγήσει σε νευρολογικό έλλειμμα, ή με απλά λόγια… έντονο πονοκέφαλο.



Το μαγνήσιο βοηθά στη σταθεροποίηση των κυτταρικών μεμβρανών και αποτρέπει την υπερευερεθιστότητα των νευρικών κυττάρων και τις αλλαγές στον τόνο των αιμοφόρων αγγείων. Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα μπορέσετε να ανακουφιστείτε από το «βαρύ κεφάλι» που σας ταλαιπωρεί.

Ένα τέταρτο της κούπας σπόροι κολοκύθας περιέχουν 185mg μαγνησίου, ποσότητα που ισοδυναμεί με το 60% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Τόνος



Ο τόνος διαθέτει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου. Περίπου 120 γραμμάρια τόνο περιέχουν το 40% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της βιταμίνης Alpha-ketoglutarate dehydrogenase.

Στρείδια



Ο ψευδάργυρος απαιτείται για το μεταβολισμό του αλκοόλ. Αν πιείτε αρκετή ποσότητα αλκοόλ μπορείτε να… στραφείτε σε αυτό το μεταλλικό στοιχείο για να απαλύνετε τις αρνητικές επιδράσεις στο κεφάλι σας.

Δεντρολίβανο



Στην Ευρώπη χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων. Το δεντρολίβανο βοηθά στην προώθηση της εγκεφαλικής κυκλοφορίας, δηλαδή της ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, και είναι πολύ αποτελεσματικό στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του πονοκεφάλου.

Πιπέρι καγιέν



Το πιπέρι καγιέν είναι γνωστό ότι ενεργοποιεί τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλο και την απελευθέρωση ενδορφινών, ενώ έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό και στην καταπολέμηση των πονοκεφάλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.