Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Δεκάδες θάνατοι από την Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

50 νέα κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα και 25 θάνατοι επιβεβαιώθηκαν στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα από την 3η Ιουλίου, καθώς ο θανατηφόρος ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Οργανισμός από τα υπουργεία Υγείας των τριών χωρών δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών από τον Έμπολα αυξήθηκε σε 518.

Ο ΠΟΥ, επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γουινέας, ανέφερε ότι από την 3η Ιουλίου έχουν επιβεβαιωθεί δύο θάνατοι.

Στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί τα 34 από τα νέα κρούσματα, με 14 θανάτους, ενώ στη Λιβερία τα νέα περιστατικά ανέρχονται στα 16 με 9 θανάτους. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Οι αριθμός αυτός δείχνει ότι συνεχίζεται η ενεργή μετάδοση του ιού» σε κοινότητες στις χώρες αυτές.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Φαντέλα Σάιμπ, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ότι «δύο είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλουν στην εξάπλωση του ιού, η κατ’ οίκον φροντίδα συγγενών και ο ενταφιασμός των νεκρών» χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

«Αν δεν καταφέρουμε να σταματήσουμε την εξάπλωση σε διάφορες περιοχές-κλειδιά στις τρεις αυτές χώρες, δεν θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι η επιδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο», είπε η ίδια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.