Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Αλλαγές στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Αιτήσεις από σήμερα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διπλάσια μοριοδότηση θα έχουν από φέτος οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα υπηρετήσουν ως αναπληρωτές σε δυσπρόσιτες περιοχές (ορεινούς όγκους και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές).

Η σχετική διάταξη θα κατασχεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά αναφέρεται ήδη και στην εγκύκλιο που εξέδωσε προχθές το υπουργείο Παιδείας, με την οποία καλούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές υποψήφιοι αναπληρωτές να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από σήμερα έως τις 8 Αυγούστου 2014. Στην ίδια διάταξη θα υπάρχει και επικαιροποίηση των περιοχών που θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση.

Ταυτόχρονα, στελέχη του υπουργείου Παιδείας τονίζουν στο «Έθνος» ότι η πολιτική του ηγεσία μελετά και το ενδεχόμενο η παραπάνω ρύθμιση να επεκταθεί και μαζί να αποφασιστεί το «ξεκλείδωμα» των πινάκων των αναπληρωτών με τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους κα μετά την 30ή/6/2010, η οποία έχει «παγώσει», κάτι που ο κόσμος της εκπαίδευσης προσδοκά με αγωνία. Η απόφαση αυτή δεν έχει ληφθεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του υπουργείου ο Ανδρέας Λοβέρδος μελετά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο υπουργός έχει δηλώσει ότι φέτος πρέπει να προσληφθούν κοντά στους 20.000 ίσως και 22.000 αναπληρωτές προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και ότι αυτή την στιγμή γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για να εξασφαλισθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών.

Πατήστε πάνω στη φωτό για μεγέθυνση.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.