Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Αφιερώθηκε στις φωτογραφίσεις πρόωρων μωρών μετά το χαμό της κόρης της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τα «κλικ» και το βίντεο.

Η τραγωδία που βίωσε της άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι. Έχασε την κόρη της σε ηλικία μόλις έξι μηνών στη Μινεσότα, με τη θλίψη της να την καταβάλλει αρχικά. Λίγο μετά όμως, ένιωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει άπραγη. Ήθελε να κάνει κάτι για να τιμήσει τη μνήμη της μικρή και έτσι άρχισε να φωτογραφίζει πρόωρα μωρά.

Η Ντενίν Μπράιαν από τη βόρειο Καρολίνα έχει άλλα έξι παιδιά, αλλά όπως λέει και ο λαός «όποιο δάχτυλο και αν κόψεις το ίδιο πονάει». Η σύντομη ζωή της κόρης της έγινε αγκάθι στην καρδιά της, αλλά δεν θέλησε να δείξει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η ζωή κάνει τα μαγικά της. Πολλά βρέφη γεννιούνται πρόωρα και επιζούν, χαρίζοντας απέραντη ευτυχία στους γονείς τους. Αυτές οι στιγμές ήταν που ήθελε να τους κάνει να θυμούνται για πάντα –βλέποντας πόσο μεγαλώνουν τα παιδιά τους από τη στιγμή της γέννησης τους- και το έπραξε παίρνοντας τη φωτογραφική μηχανή της και απαθανατίζοντας τα μωράκια. Αν και ερασιτέχνης έγινε εθελόντρια φωτογράφος.

Βρέθηκε στις μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών. Το πρώτο της «κλικ» έγινε με τον μικροσκοπικό Γουόλκερ Προύετ που γεννήθηκε στις 25 Απριλίου, ζυγίζοντας μόλις 500 γραμμάρια, ενώ δημιούργησε και το πρώτο της βίντεο στο οποίο κατέγραφε την πρόοδο του μικρού. Αυτό είναι ένα μέρος του «Σχεδίου 100 ημερών», το οποίο καταγράφει τις πρώτες 100 μέρες της ζωής των πρόωρων στο νοσοκομείο. Ιδίως μέχρι και την 80η μέρα, οπότε τα περισσότερα μωρά είναι πλέον υγιή και μπορούν να βγουν από το νοσοκομείο.

«Ο Γουόλκερ ήταν τόσο μικρός, που δεν μπορούσες καν να τον αγγίξεις. Μπορούσες μόνο να νιώσεις λίγο το δέρμα του, το οποίο ήταν κι αυτό εύθραυστο. Τον φωτογράφισα πέντε μέρες πριν καταφέρουμε να τον κρατήσουμε αγκαλιά», λέει η Μπράιαν. «Η Ντενίν ήταν υπέροχη. Ερχόταν κάθε μέρα και φωτογράφιζε τον Γουόλκερ. Όταν φύγαμε από το νοσοκομείο ήρθε και μας έκανε άλλη μια υπέροχη φωτογράφιση, στην οποία όμως ήμασταν όλοι μαζί και μας έδωσε τα πλήρη δικαιώματα των φωτογραφιών», εξήγησε η μητέρα του Γουόλκερ.



Ο μικροσκοπικός Γουόλκερ αμέσως μετά τη γέννηση του.



Την 5η μέρα οι γονείς του μπόρεσαν να τον πάρουν αγκαλιά για πρώτη φορά, με το μωρό να μη μπορεί να αναπνεύσει μόνο του.



Έχει μεγαλώσει λίγο, όντας πλέον 27 ημερών.



Έχει φτάσει τις 54 μέρες και δείχνει πιο δυνατός και ενεργητικός.



Την 74η μέρα ο μικρός Γουόλκερ ζυγίζει πλέον 1.810 γραμμάρια.



Αφού πέρασαν άλλες οκτώ ημέρες, ήταν αρκετά υγιής για να πάει για πρώτη φορά στο σπίτι μαζί με τους γονείς του.



Η Ντενίν Μπράιαν που φωτογραφίζει τα πρόωρα μωρά και δωρίζει τις φωτογραφίες στους γονείς τους.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.