Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Εν πλω διαμαρτυρία για τα χημικά της Συρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρία σκάφη αναχωρούν αύριο από το ενετικό λιμάνι.

«Κύμα» διαμαρτυρίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο φέρνουν από αύριο τρία σκάφη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων φορέων και συλλογικοτήτων.

Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Χανιά, το πλοίο «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και άλλα δύο σκάφη, θα πραγματοποιήσουν εν πλω διαμαρτυρία, με στόχο να προσεγγίσουν όσο πιο κοντά μπορούν το πλοίο πάνω στο οποίο γίνεται η καταστροφή των χημικών με τη διαδικασία της υδρόλυσης.

Ο απόπλους έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 2 μμ από το ενετικό λιμάνι των Χανίων. Συνολικά υπολογίζεται ότι και στα τρία πλοιάρια θα υπάρχουν 38 επιβαίνοντες, ενώ η περιοχή που θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν υπολογίζεται στα περίπου 200 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης, απόσταση για την οποία θα χρειαστούν περίπου 28 ώρες.
Οι διοργανωτές της κινητοποίησης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, κάλεσαν πολίτες και εκπροσώπους φορέων να βρεθούν αύριο στο ενετικό λιμάνι των Χανίων για να αποχαιρετήσουν τα μέλη της αποστολής και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολλάκης «να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο επικίνδυνο πείραμα που γίνεται εις βάρος της θάλασσας της Μεσογείου και της ζωής των κατοίκων».

Όπως έγινε γνωστό, στα πλοία θα επιβιβαστούν και ακτιβιστές από την Ιταλία, ενώ ενδιαφέρον για την αποστολή δείχνουν και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.