Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Εγγυημένο εισόδημα φτώχειας με εντολή Σαμαρά - Κατάργηση προνοιακών επιδομάτων με εξαίρεση τα αναπηρικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο σε ορισμένες μόνο περιοχές και θα διατεθούν μόλις 20 εκατ. ευρώ. Υπό ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο οι δικαιούχοι, που θα χάσουν κατά περίπτωση προνοιακά επιδόματα.

Συνθήκες απόλυτης φτώχειας προσφέρει η κυβέρνηση σε όσους επλήγησαν από την κρίση, με την τρόικα τελικά να συμφωνεί σε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ποσού 200 ευρώ ανά μήνα για έναν δικαιούχο και 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα!

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά τον Σεπτέμβριο σε 6-8 περιοχές της χώρας, ενώ η καθολική εφαρμογή στην ελληνική επικράτεια θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2015.

Όσοι λάβουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ελέγχονται κάθε μήνα και θα περικόπτεται το ποσό αυτό από το εισόδημα που δικαιούνται. Για παράδειγμα, αν ένας πατέρας δύο ανήλικων παιδιών λαμβάνει 400 ευρώ και κάποιο μήνα εργαστεί δύο ημέρες μέσα στον μήνα και λάβει από αυτήν του την εργασία 60 ευρώ, άμεσα (τον ίδιο μήνα δηλαδή που έλαβε την αμοιβή) θα του περικόπτονται τα 60 ευρώ από το ποσό που κανονικά θα ελάμβανε.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η κατά περίπτωση κατάργηση προνοιακών επιδομάτων, τα οποία λαμβάνουν δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από τον Οκτώβριο. Αυτό θα συμβεί καθότι τα προνοιακά επιδόματα και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ελέγχονται και θα καταβάλλονται από έναν φορέα υπαγόμενο στο υπουργείο Εργασίας, με εξαίρεση τα επιδόματα αναπηρίας.

Για να μπορεί να λάβει κάποιος το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα πρέπει να έχει ετήσια εισοδήματα κάτω από 4.800 ευρώ (οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα). Μάλιστα, ανάλογα με τα εισοδήματά του, θα μειώνεται αντίστοιχα και η χορήγηση του επιδόματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.