Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Η σημασία του πιλάτες στην υγεία μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα πλεονεκτήματα της δημοφιλούς γυμναστικής για το σώμα μας.

Μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους γυμναστικής, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής είναι το Πιλάτες (Pilates).

Το σύστημα εκγύμνασης Pilates, αναπτύχθηκε από τον Γερμανό Joseph Hubertus Pilates, στα μέσα του 20ου αιώνα, με κύριο στόχο την σωματική και πνευματική ενδυνάμωση.Με την μεθοδο pilates δυναμώνεις και ισορροπείς την ανάπτυξη όλων των μυών σου και αυξάνεις την ευλυγισία σε όλο σου το κορμί. Ακόμα και αν ήδη ακολουθείς κάποιο άλλο άθλημα, μπορείς να ξεκινήσεις συμπληρωματικά και το Πιλάτες (Pilates), το οποίο θα σε βοηθήσει να δεις πιο άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα σου. Αναλυτικότερα τα οφέλη του pilates είναι :

- Μαθαίνεις καλύτερα τις ανάγκες του σώματός σου
Με το Πιλάτες εκπαιδεύεσαι για το ποια πρέπει να είναι η σωστή στάση του σώματός σου, ρυθμίζεις καλύτερα την αναπνοή σου και συγχρονίζεις τις κινήσεις σου. Αποτελεί μια πολύ καλή μέθοδο, ακόμα και για κάποιον που δεν έχει ακολουθήσει ποτέ κάποιο ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής.

- Αποκτάς ευλυγισία
Οι ασκήσεις Πιλάτες (pilates) ενισχύουν την μυϊκή δύναμη και την ευλυγισία του σώματός, με αποτέλεσμα να μπορείς να ανταποκριθείς με μεγαλύτερη άνεση στις καθημερινές σου δραστηριότητες.

- Αντιμετωπίζεις πιο εύκολα τους σωματικούς πόνους ή τους τραυματισμούς
Οι ασκήσεις Πιλάτες (Pilates), επιταχύνουν την ανάρρωση των σωματικών τραυματισμών. Αν λοιπόν έχεις υποστεί τραυματισμό και θέλεις να καταπολεμήσεις τους πόνους, τότε ακολουθώντας ένα πρόγραμμα Πιλάτες (Pilates) προσαρμοσμένο στις ανάγκες σου, θα μπορέσεις να έχεις πολύ πιο γρήγορη ανάρρωση.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.