Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Αντιδράσεις ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τις αντιδράσεις που υπάρχει, πάνω στο θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας στην Κρήτη, στα ακόλουθα άρθρα.




--------------

Συνεχίζονται εκτός Κρήτης οι αντιδράσεις για τα χημικά της Συρίας

Πληθαίνουν οι φωνές που εναντιώνονται στην εν πλω καταστροφή των χημικών της Συρίας στην κλειστή λεκάνη της Μεσογείου. Αυτή τη φορά η αντίδραση δεν έρχεται από την Κρήτη αλλά από την Πελοπόννησο.

Πιο συγκεκριμένα, την αντίθεσή του στην υδρόλυση των χημικών της Συρίας στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης και καλεί σε αγώνα όλους τους φορείς της περιοχής, ενώ επισημαίνει πως για το σκοπό αυτό απαγορεύτηκε η αλιεία στην περιοχή από 24 Μαΐου έως 15 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η απαγόρευση αλιείας δεν σχετίζεται με την διαδικασία της υδρόλυσης.

Ο κ. Βουδούρης σημειώνει ότι «οι αρμόδιοι, όπως η Ελληνίδα επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαρία Δαμανάκη, τηρούν σιωπή, αλλά ταυτόχρονα φροντίζουν, συνοδεία 20 πολεμικών πλοίων από διάφορες χώρες, να διασφαλίσουν την υλοποίηση αυτού του επικίνδυνου για την πανίδα της περιοχής εγχειρήματος».

«Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, τα κόμματα και τους συλλογικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής μας, να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι παραλιακοί Δήμοι πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σ' αυτή την προσπάθεια, οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις» προσθέτει ο κ. Βουδούρης.

Τέλος, υπογραμμίζει πως «αυτοί που δημιούργησαν τα χημικά και τροφοδότησαν τους πολέμους να αναλάβουν τις συνέπειες και να υποδεχθούν οι ίδιοι τα όπλα μαζικής καταστροφής που παρήγαγαν».


Πηγή: http://www.enikos.gr

--------------

Χανιά-Διαμαρτυρία ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, επέλεξαν οι Κρητικοί και το συντονιστικό Χανίων ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, για να διαμαρτυρηθούν και να φωνάξουν ένα βροντερό «όχι» ενάντια στο «ναυάγιο της φύσης».

«Αγαπητοί φίλοι το Συντονιστικό Χανιών ενάντια στην καταστροφή τον χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής προς όλους την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:30 στην ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Πρέπει να δώσουμε για ακόμα μία φορά ένα βροντερό παρόν γιατί ο αγώνας συνεχίζεται, διευρύνεται, κλιμακώνεται, και δεν θα λάβει τέλος αν δεν καταφέρουμε να το αποτρέψουμε. Γι’ αυτό σας θέλουμε όλους εκεί. Δεν πρέπει να τους περάσει» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους στο facebook.


Πηγή: http://www.enikos.gr

--------------

Αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην καταστροφή των χημικών στην Κρήτη

Σε πανελλαδικό πλέον επίπεδο προσπαθούν να συντονίσουν τη διαμαρτυρία κατά της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο, τα μέλη του Συντονιστικού της Κρήτης.

Την ώρα που προετοιμάζονται για την ακτιβιστική δράση, εξορμώντας με αλιευτικά και φουσκωτά, δίπλα από το πλοίο των χημικών, το θρυλικό πλέον Cape Ray, γίνονται επαφές με συντονιστικά από Σπάρτη, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα, ώστε η «φωνή» να δυναμώσει.

Το συντονιστικό του Ηρακλείου συναντάται εντός των επόμενων ωρών, στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, ώστε να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες, για τη συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη ναύλωση των σκαφών.

Την ίδια ώρα η Πελοπόννησος μπαίνει στο χορό των κινητοποιήσεων, με τον Οδυσσέα Βουδούρη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, να εκτοξεύει τα βέλη του εναντίον της Ελληνίδας επιτρόπου αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη και να καλεί σε γενική συστράτευση την τοπική κοινωνία.

Την προσεχή Πέμπτη το Συντονιστικό των Χανίων καλεί σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 19:00.


Πηγή: http://www.enikos.gr

--------------

Οι Κρητικοί φωνάζουν "ΟΧΙ" στο ναυάγιο της φύσης

Η απόφαση για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου Συρίας και της απόρριψης χημικών αποβλήτων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης προβλημάτισε όλους τους κατοίκους του νησιού. Από εξειδικευμένους επιστήμονες μέχρι και απλούς ανθρώπους.

Τι συνέπειες έχει αυτή η ενέργεια για το περιβάλλον; Για εμάς;

Γιατί επιλέχθηκε μια κλειστή θάλασσα, όπως είναι η θάλασσα της Μεσογείου; Γιατί επιλέχθηκε αυτή η μέθοδος καταστροφής των χημικών; Γιατί επιλέχθηκε ένα επισφαλές καράβι για αυτή την επιχείρηση; Γιατί δεν καταστρέφονται στις χώρες που παράγονται;

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να φωνάξουμε ένα βροντερό «ΟΧΙ». Να αλλάξουμε αυτή την απόφαση. Να σταματήσουμε το ναυάγιο της φύσης.

Το όπλο μας απέναντι σε αυτή τη χημική βόμβα είναι η δύναμη της εικόνας. Η δύναμη του διαδικτύου. Η δύναμη της συλλογικής προσπάθειας. Της μαζικής αντίδρασης.

Την πρωτοβουλία δημιουργίας αυτού του σποτ ανέλαβε η εταιρεία παραγωγής Indigoview με την υποστήριξη των Σουπερμάρκετ ΙΝΚΑ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Δείτε το Βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.