Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Είδη πυρόσβεσης δόθηκαν σε υπηρεσίες της Σάμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσφέρθηκαν μέσω διασυνοριακού προγράμματος.

Είδη πυρόσβεσης, αξίας 45.700 ευρώ, παρέδωσε η περιφερειακή ενότητα Σάμου στην Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου, στην πυροσβεστική υπηρεσία και σε εθελοντικά κλιμάκια μέσα από πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα- Κύπρος 2007-2014.

Πρόκειται για 90 είδη πρώτης ανάγκης που μεταξύ άλλων είναι προστατευτικά κράνη, επινώτιοι ασκοί, φορεία μεταφοράς ασθενών, φορητά φαρμακεία, αντλίες νερού και αντιπυρικές στολές.

Ακόμη μέσα από το πρόγραμμα δόθηκε και μια δεξαμενή νερού στην πυροσβεστική υπηρεσία, αξίας 6.800 ευρώ και χωρητικότητας 18 χιλιάδων λίτρων, η οποία είναι νέας τεχνολογίας και μπορεί να μεταφέρεται σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει πρόβλημα.

«Η περιφερειακή ενότητα Σάμου προσπάθησε να συνδράμει με αυτό τον τρόπο στο δύσκολο έργο που καλούνται κάθε χρόνο να επιτελέσουν όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για την αντιπυρική θωράκιση του νησιού» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Από την πλευρά του, ο πυραγός της Π.Υ. Σάμου, Νίκος Ελευθερόγλου, ευχαρίστησε τον κ. Παπαθεοφάνους για την προσφορά, λέγοντας ότι θα συμβάλλει τόσο σε περίπτωση πυρκαγιάς όσο και σε πλημμύρες, όπως αυτές του Ηραίου.

Ο πρόεδρος της ομάδας διάσωσης, Δημήτρης Καλατζής, είπε ότι η δωρεά ήταν απαραίτητη καθώς ο εξοπλισμός είναι πλέον πεπαλαιωμένος αφού χρονολογείται από το 2000.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.