Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Συναγερμός ξανά για τον Έμπολα στη δυτική Αφρική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΠΟΥ: Θέλουμε και άλλες χώρες να προετοιμαστούν.

Οι χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες γειτονεύουν με εκείνες οι οποίες πλήττονται από μια επιδημία Έμπολα και στις οποίες περιλαμβάνονται το Μαλί, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Σενεγάλη και η Γουινέα-Μπισάου, πρέπει να προετοιμαστούν επειγόντως για το ενδεχόμενο να φθάσουν στο έδαφός τους ταξιδιώτες που είναι φορείς του ιδιαίτερα θανατηφόρου και μολυσματικού ιού, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Θέλουμε και οι άλλες χώρες στη Δυτική Αφρική να είναι έτοιμες -οι γειτονικές χώρες, η Ακτή Ελεφαντοστού, το Μαλί, η Γουινέα-Μπισάου- να προετοιμαστούν για την περίπτωση άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον ιό να μετακινηθούν και να φθάσουν στο έδαφός τους», είπε ο Πιερ Φορμαντί, ένας ειδικός του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπηρεσία αυτή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει την επιβολή ταξιδιωτικών ή εμπορικών περιορισμών στις τρεις χώρες οι οποίες έχουν ήδη πληγεί από την επιδημία του Έμπολα, τη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία.

Χθες Πέμπτη ο ΠΟΥ είχε τονίσει ότι η επιδημία Έμπολα, που ξέσπασε αρχικά στη Γουινέα, έχει μετατραπεί σε διεθνή κρίση, η οποία προειδοποίησε πως μπορεί να εξαπλωθεί σε περισσότερες χώρες καλώντας να υπάρξουν δραστικές προσπάθειες να ανασχεθεί η εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας.

Παρά τις προσπάθειες των εθνικών υγειονομικών αρχών και των διεθνών οργανώσεων αρωγής να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 635 κρούσματα, τα 399 εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα. Η κρίση αυτή σε τρεις χώρες είναι ήδη το πιο πολύνεκρο ξέσπασμα της ασθένειας αφότου είχε καταγραφεί για πρώτη φορά η ύπαρξη του ιού στην κεντρική Αφρική το 1976, κι ο αριθμός των μολύνσεων συνεχίζει να μεγεθύνεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.