Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ζητούν να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να κηρυχθεί ο νομός Σερρών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζητούν παραγωγοί του, τονίζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με μια τέτοια κίνηση θα μπορέσουν να εξασφαλιστούν άμεσα κονδύλια, ευρωπαϊκά και μη, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους καλλιεργητές να “αναστηλώσουν” τις μονάδες τους και να επισκευάσουν τις ζημιές που προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών στις επιχειρήσεις και τον εξοπλισμό τους.

“Το 1956 ήταν η τελευταία φορά που έριξε χαλάζι μεγάλου μεγέθους στην περιοχή και σύμφωνα με τον πατέρα μου δεν ήταν ούτε τόσο μεγάλης έντασης, ούτε όμως και μεγέθους”, τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παραγωγός Ιωάννης Παναγής, χαρακτηρίζοντας τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών “πρωτοφανή φαινόμενα”.

Ο παραγωγός Παύλος Αραμπατζής, επεσήμανε ότι κυρίως χτυπήθηκαν οι καλλιέργειες στα παραλίμνια χωριά του νομού και ειδικότερα από την Πεπονιά μέχρι και το Γάζωρο. Στο στόχαστρο του καιρού βρέθηκαν σιτηρά, καπνά, καλαμπόκι, ηλιόσπορος, σιτάρια, βαμβάκι, κηπευτικά, καρπούζια και η μηδική καλλιέργεια.

Στο μεταξύ, συνεργεία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), επισκέπτονται από το πρωί περιοχές της Β. Ελλάδας, με επικεφαλής τον διοικητή Βασίλη Έξαρχο, προκειμένου να αποτιμήσουν τις ζημιές, ώστε να προχωρήσει γρήγορα και το θέμα των αποζημιώσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.