Σάββατο 31 Μαΐου 2014

"Τα νησιά της ευτυχίας"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα νησιά Σαμόα, γνωστά και ως ”Νησιά των θαλασσοπόρων” μέχρι τον 20ο αιώνα, βρίσκονται στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό, 2.400 χλμ. βόρεια της Νέας Ζηλανδίας. Περιλαμβάνουν 9 ηφαιστειογενή νησιά, από τα οποία μόνο τα τέσσερα κατοικούνται.

Παραδοσιακά, τα νησιά αποτελούσαν την κοιτίδα των Πολυνήσιων. Οι αυτόχθονες εγκαταστάθηκαν γύρω στο 1000 π. Χ. Τα νησιά εξερευνήθηκαν τον 18ο αιώνα από Ολλανδούς και Γάλλους εμπόρους και εξερευνητές, ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του 1830 άρχισαν αποστολές της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στις Σαμόα και πολλοί Σαμοανοί έγιναν Χριστιανοί.

Στον πολιτισμό των Σαμοανών, οι περισσότερες δραστηριότητες γίνονται από κοινού. Η πίστη, η οικογένεια και η μουσική αποτελούν το τρίπτυχο του πολιτισμού των Σαμόα.

Χαρακτηριστική είναι η σχεδόν ανύπαρκτη ιδιωτική ζωή, καθώς σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες, οι Σαμοανοί λειτουργούν συλλογικά.

Οι παραδοσιακοί τόποι διαβίωσης είναι τα Fale, σπίτια χωρίς τοίχους στα οποία μέχρι και είκοσι άτομα μπορούν να κοιμηθούν μαζί.

Τα νησιά ήταν γνωστά στους Ευρωπαίους ως “Νησιά της Ευτυχίας”, κυρίως λόγω του ανεπιτήδευτου τρόπου ζωής των ανθρώπων τους (fa’a Samoa) και της σύνδεσής τους με τη φύση.

Δείτε τη φωτογραφία




Πηγή http://www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.