Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Συνέλαβαν γιατρό για "ύποπτες" συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενώπιον του Ανακριτή και του Εισαγγελέα θα βρεθούν σήμερα νωρίς το μεσημέρι ένας 53χρονος Λαμιώτης, μια 40χρονη φίλη του Ουκρανή και ένας 56χρονος γιατρός παθολόγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του 56χρονου παθολόγου, ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, αφού όπως υποστηρίζει ήταν αδύνατο να καταλάβει ότι τα πιστοποιητικά που του προσκόμιζε ο 53χρονος ήταν πλαστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το τελευταίο τουλάχιστον πεντάμηνο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 36 συνταγές του νόμου περί ναρκωτικών, από τις οποίες προκύπτει ότι ο 53χρονος προμηθεύτηκε συνολικά 8.100 ναρκωτικά χάπια.

Ο 53χρονος και η 40χρονη συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 53χρονου 514 ναρκωτικά δισκία και στην κατοχή της 40χρονης μικροποσότητα βουπρενορφίνης.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ο 53χρονος, κατά την τελευταία περίπου διετία, προέβαινε συστηματικά στην πλαστογράφηση ιατρικών πιστοποιητικών γιατρού ψυχιάτρου, μέσω των οποίων υφάρπαζε στην συνέχεια συνταγές του νόμου περί ναρκωτικών, επ’ ονόματι συγγενικών του προσώπων, από γιατρό παθολόγο.

Στη συνέχεια προσκόμιζε τις ιατρικές συνταγές σε φαρμακεία της πόλης και έπαιρνε ναρκωτικά χάπια. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 53χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

Τρία φυτά κάνναβης, ύψους 10 εκατοστών, που ο δράστης καλλιεργούσε στον κήπο του 32 ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα βουπρενορφίνης και πέντε νοθευμένα ιατρικά πιστοποιητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.