Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ξεκίνησε η 11η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν Καράουγλου και Μπουτάρης.

Με τη φράση ότι «καλό βιβλίο είναι αυτό που ανοίγεις με ενθουσιασμό και κλείνει με... κέρδος», ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρος Καράουγλου κήρυξε το βράδυ της Πέμπτης τα εγκαίνια της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Το «παρών» στην τελετή των εγκαινίων έδωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος στο χαιρετισμό του δεσμεύτηκε για τη δημιουργία και αύξηση των υπαρχόντων βιβλιοθηκών στα σχολεία (καθώς όπως τόνισε «θα είναι ευχής έργον αν οι μαθητές διαθέσουν έστω και το 1/10 του χρόνου που διαθέτουν στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην ανάγνωση βιβλίων»).

Ακόμη παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης–Hellexpo Αναστάσιος Τζήκας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης και σύσσωμο το ΔΣ του νέου διοργανωτή οργανισμού οι οποίοι και δεσμεύτηκαν να αναζητήσουν από κοινού λύση για την εξασφάλιση της επόμενης (12ης) διοργάνωσης της Διεθνούς Εκθεσης.

Παρών στα εγκαίνια ήταν επίσης ο πρέσβης του Ισραήλ κ. Arye Mekel (το Ισραήλ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση) o οποίος αναφέρθηκε στις αναπτυσσόμενες σχέσεις των δύο χωρών .

Στη φετινή 11η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που άρχισε την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή, 11 Μαΐου, στα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ, συμμετέχουν 218 εκθέτες από 14 χώρες .

Το θεματικό Αφιέρωμα της 11ης ΔΕΒ έχει τίτλο «Ευρώπη: ταυτότητα και ετερότητα» και διοργανώνεται με αφορμή την Ελληνική Προεδρία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.