Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Τα Google Glass στην υπηρεσία της πυρόσβεσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα μάτια του πυροσβέστη αναβαθμίζονται δραστικά με το γκατζετάκι της Google!

Είναι γεγονός ότι από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, τα Google Glass αναμένεται να αλλάξουν την καθημερινότητά μας καθοριστικά.

Και βέβαια όσο κι αν οι πειραματικές εφαρμογές τους μένουν ακόμα σε επίπεδο εντυπωσιασμού και συναρπαστικών ιδεών, ο πυροσβέστης Patrick Jackson βάλθηκε να το αλλάξει αυτό με μια χρηστική εφαρμογή που θα βοηθήσει ενεργά το έργο της πυρόσβεσης.

Συνδυάζοντας λοιπόν τις προγραμματιστικές του ικανότητες με τα γυαλιά της Google, ο δαιμόνιος πυροσβέστης τα βάζει στην υπηρεσία του καλού: το λογισμικό που δημιούργησε προωθεί τις επείγουσες κλήσεις στα γυαλιά και κατευθύνει τους πυροσβέστες στις τοποθεσίες με τη βοήθεια των χαρτών του διαδικτυακού κολοσσού (Google Maps).

Το application #ifihadglass του Jackson κατεβάζει τα σχέδια των οικοδομών στα γυαλιά για καλύτερη πλοήγηση των πυροσβεστών στον χώρο, δείχνει τους γειτονικούς κρουνούς πυρόσβεσης, μοιράζεται βοηθητικές πληροφορίες και διαγράμματα, τα πάντα δηλαδή για να συνδράμει τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο τους.

Και βέβαια δεν παραλείπει να στριμάρει ζωντανά βίντεο από τη διαδικασία της πυρόσβεσης, για να μας δείξει με τι έχουν να παλέψουν κάθε φορά οι πυροσβέστες. Οι δυνατότητες της εφαρμογής είναι κάτι παραπάνω από καταπληκτικές και τα πιθανά οφέλη ασύλληπτα.

Ιδού λοιπόν η πρώτη πραγματικά χρηστική εφαρμογή των Google Glass, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στη χρονιά...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.