Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Οι γκαζιάρηδες της Φλόριντα που ξεπέρασαν ακόμα και εμάς!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πόλη με μόλις 477 κατοίκους κόβει 12.698 κλήσεις σε μια χρονιά για υπέρβαση ορίου ταχύτητας...

Η αναλογία ένας αστυνομικός για κάθε 25 κατοίκους είναι φαίνεται αρκετότατη για να μη γλιτώνει ούτε κουνούπι που γκαζώνει στην επαρχιακή κωμόπολη Hampton της αμερικανικής Φλόριντα.

Η πολίχνη των 477 δημοτών έχει βέβαια πολλά κακά στο ενεργητικό της και έχει μετατραπεί σε άντρο της αμαρτίας, ακόμα και δήμαρχο στη φυλακή έχει καθώς αποπειράθηκε να πουλήσει λέει ηρεμιστικά χάπια αλλά και οικονομικές διευκολύνσεις(!), τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τις 12.698 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα που έκοψαν τα τζιμάνια του νόμου μεταξύ 2011-2012.

Και θυμηθείτε: μιλάμε για πόλη με ούτε 500 κατοίκους!

Η κουκκίδα στον αμερικανικό χάρτη μπορεί να κατέχει μόλις 385 μέτρα αυτοκινητόδρομου, αυτό ωστόσο δεν την έχει αποτρέψει από το να μετατραπεί σε Νο 1 παγίδα για τους γκαζοφονιάδες των δρόμων.



Σε μια πόλη που μαστίζεται ωστόσο από τη διαφθορά και την αυθαιρεσία (και έχει απειληθεί επισήμως από κυβερνητικές Αρχές για οριστικό κλείσιμο!), το συναπάντημα με τους εκπροσώπους του νόμου δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς, καθώς από τα 17 μέλη του αστυνομικού τμήματος οι περισσότεροι είναι εθελοντές. Ο σερίφης της πόλης ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει καν πόσοι από δαύτους είναι κανονικοί αστυνομικοί ή κατάλληλα εκπαιδευμένοι για να χειρίζονται τα ραντάρ.



Τα πρόστιμα από τις κλήσεις απέφεραν στα δημοτικά ταμεία έσοδα 268.624 δολάρια το 2011 (και 616.960 δολάρια από το 2010-2012!), μια σημαντικότατη πηγή εισοδήματος δηλαδή για τον διεφθαρμένο δήμο.



Γεγονός που κάνει βέβαια τις δημοτικές Αρχές να είναι σε θέση να πληρώνουν όλους αυτούς τους αστυνομικούς, εκτοξεύοντας την αναλογία αστυνομικών-κατοίκων στο μοναδικό ένας εκπρόσωπος του νόμου ανά 25 δημότες!



Σε μια πόλη ωστόσο με τον δήμαρχο στη στενή και το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο να κατηγορείται για 31 υποθέσεις διαφθοράς και εκβιασμών(!), όλα είναι δυνατά. Γι' αυτό και οι ομοσπονδιακές Αρχές, περιλαμβανομένου του κυβερνήτη της Φλόριντα Rob Bradley, επιχειρούν τώρα να κλείσουν την πόλη, για να σωθούν από τον περαιτέρω πονοκέφαλο των διεφθαρμένων κατοίκων της: «Αυτή η πόλη υπάρχει φαίνεται μόνο και μόνο για να κόβει κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα. Οι περισσότεροι από μας δεν καταλαβαίνουμε καν γιατί να υπάρχει»...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.