Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Η ορμόνη της αγάπης θεραπεύει τη νευρική ανορεξία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκκρίνεται μετά τον τοκετό και όταν κάνουμε σεξ.

Η ωκυτοκίνη ή αλλιώς η «ορμόνη της αγάπης» μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για τη θεραπεία της νευρικής ανορεξίας, σύμφωνα με νέες επιστημονικές έρευνες.

Η καθηγήτρια Τζάνετ Τρέζουρ του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του King’s College του Λονδίνου αποδεικνύει ότι χάρη στην ωκυτοκίνη είναι δυνατό να επηρεαστούν θετικά οι ανορεξικοί άνθρωποι και να αποβάλλουν το πρόβλημα τους.

Η ωκυτοκίνη, που εκκρίνεται μετά τον τοκετό, κατά τον θηλασμό καθώς και κατά τη διάρκεια του σεξ, έχει αρχίσει να δοκιμάζεται ως συνθετικό προϊόν για τη θεραπεία διαφόρων ψυχικών διαταραχών, ενώ έχει ήδη αποδειχτεί ότι μειώνει την κοινωνική απομόνωση των ατόμων που πάσχουν από αυτισμό.

Στη νέα μελέτη που πήραν μέρος 31 ανορεξικοί ασθενείς και 33 υγιείς, οι συμμετέχοντες πήραν είτε μια δόση της ορμόνης μέσω ρινικού σπρέι, είτε placebo φάρμακο και εν συνεχεία κλήθηκαν να δουν εικόνες φαγητών και εικόνες ευτραφών σωμάτων. Όπως διαπιστώθηκε, οι ανορεξικοί που είχαν πάρει την ωκυτοκίνη, εμφάνισαν λιγότερο αρνητικές αντιδράσεις απέναντι στις τροφές με πολλές θερμίδες και στα παχουλά σώματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.