Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών και από τους γονείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Το ενδεχόμενο να συνυπολογίζονται και οι γνώμες των γονέων και μαθητών στην επερχόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, έστω σε μικρό βαθμό, μελετά τώρα το υπουργείο Παιδείας.

Το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εισέρχεται στο τελικό στάδιο και πρόκειται να αρχίσει σε λίγους μήνες, αν και η ΟΛΜΕ προσπαθεί να την ματαιώσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει και τους γονείς στη διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μέσω ερωτηματολογίων που θα διανεμηθούν.

Πάντως, τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν ότι εάν κάτι τέτοιο υιοθετηθεί τελικά, η γνώμη των γονιών θα μετρά λίγο ή θα ζητείται για συμβολικούς λόγους, ώστε να μην εξελιχθεί η διαδικασία σε μέσο αθέμιτης πίεσης γονιών προς εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ που αντιδρά στη διαδικασία αξιολόγησης πραγματοποίησε για δεύτερη φορά συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας το Σάββατο, όπου διεξάγονται τα σεμινάρια για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Τελικά τα σεμινάρια διεξήχθησαν, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.