Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Gadgets… υπό εξαφάνιση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι οικολογικές οργανώσεις ίσως ασχοληθούν και με άλλα είδη υπό εξαφάνιση, εκτός του ζωικού βασιλείου… αυτά της τεχνολογίας. Η ραγδαία ανάπτυξη και η μαζική παραγωγή, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια νοσταλγίας και αναζήτησης συσκευών του παρελθόντος.

Εν όψει 2014 θεωρούνται ήδη «παλιά» ή ακόμη χειρότερα… τεχνολογικές αρχαιότητες. Η προσπάθεια πολλών ετών για τη δημιουργία μιας συσκευής που θα τα κάνει όλα και θα συμφέρει, απέδωσε καρπούς.

«Γενηθήτω smartphone», είπαν οι ειδικοί και εγένετο smartphone. Με αποτέλεσμα να απειλεί πλέον «είδη» που κάποτε θεωρούνταν βασικός εξοπλισμός για κάθε σπίτι, γραφείο, επιχείρηση. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για όλα αυτά τα είδη, αλλά θα επικεντρωθούμε στα δέκα gadgets που τείνουν να εξαφανιστούν.

Πρώτο στη λίστα βρίσκεται το γνωστό σε όλους ξυπνητήρι. Αγαπημένος φίλος γιατί φρόντιζε πάντα για την αφύπνιση και ταυτόχρονα εχθρός γιατί ο ήχος σε προκαλούσε να το σπάσεις. Θα λείψει πολύ από τα κομοδίνα, αλλά κι η δυνατότητα να επιλέγεις το κομμάτι που σου αρέσει για να ξυπνάς, δεν είναι λίγη.

Οι φορητές τηλεοράσεις εξυπηρετούσαν πολύ και μπορούσες να δεις οπουδήποτε. Ένα πλαίσιο όμως με μια κεραία και οθόνη τι να σου κάνει; Όταν μπορείς να συνδυάσεις τετραπύρηνο επεξεργαστή, υψηλής ευκρίνειας ανάλυση και internet σε μια φορητή συσκευή; Με ένα laptop ή smartphone έχεις μια φορητή τηλεόραση συν όλα τα παραπάνω. Πακέτο με την τηλεόραση στο πατάρι πηγαίνει φυσικά και το κοντρόλ της.

Παλαιότερα, σε κάθε σπίτι έβλεπες κι από ένα ρολόι τοίχου εκτός από τα χειρός που είχαν οι περισσότεροι. Άλλωστε ο δεσμός μεταξύ ανθρώπου και χρόνου είναι άρρηκτα δεμένος. Στη σημερινή εποχή που σε κάθε τσέπη υπάρχει ένα "έξυπνο" κινητό και κάθε ηλεκτρονική συσκευή του σπιτιού δείχνει την ώρα, είναι κάτι περιττό και προτιμάται πλέον το ρολόι ως αξεσουάρ.

Πριν λίγα χρόνια για να βρεις έναν δρόμο που ίσως δεν είχες ακούσει και ποτέ, χρησιμοποιούσες τον χάρτη με μοιρογνωμόνιο και πυξίδα. Ίσως εισακούσθηκαν οι προσευχές του Κολόμβου και αποκτήσαμε φορητό GPS. Αλλά πλέον θέλεις δεν θέλεις, το κινητό σου έχει ενσωματωμένο GPS.

Όταν όλες οι ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και η παγκόσμια μουσική σκηνή βρίσκεται σε αυτό το μικρό κουτάκι που λέγεται μόντεμ κι ανά πάσα στιγμή μπορείς να πατήσεις "Download", μπορείς λοιπόν να αφήσεις τη γιαγιά σου να βάλει το σεμεδάκι που πάντα ήθελε στη συσκευή που λέγεται DVD Player. Επειδή όμως με το σεμέν δεν θα καλύψεις και το Blu-Ray Player που βρίσκεται κάτω από το DVD Player, καλύτερα να το αφήσεις για ντεκόρ.

Σκοπός του ήταν να προβάλει ταινίες υψηλής ευκρίνειας κι όσες από αυτές ήταν συμβατές με την εν λόγω συσκευή. Να 'ναι καλά το διαδίκτυο με τις υψηλής ευκρίνειας ταινίες και η 3D τεχνολογία που έχει δώσει το παρόν και ενσωματώνεται και στα Smartphones. Η ιστορία με το βατόμουρο που καταβροχθίστηκε από το δαγκωμένο μήλο είναι γνωστή σε όλους. Από τη στιγμή της εμφάνισης του iPhone, αλλά και της νέας γενιάς κινητών με Android, το Blackberry θα μείνει να το θυμόμαστε ως ένα καλό business gadget.

Τα ηχοσυστήματα που κατασκευάστηκαν για την ενσωμάτωση ή σύνδεση του iPod είναι πολλά. Επειδή όμως πολλά καλώδια μαζί μπερδεύουν την κατάσταση, οι καταναλωτές πλέον στρέφονται προς την τεχνολογία Bluetooth και γενικότερα προς τις ασύρματες υπηρεσίες. ,

Η φορητή Flip Camera, εμφανίστηκε το 2006 και εξαφανίστηκε τον Απρίλιο του 2011. Το ποσοστό που κατέλαβε στην αγορά ήταν υψηλό με προδιαγεγραμμένο όμως μέλλον. Η ανάλυση και οι δυνατότητες που παρέχουν οι κάμερες των Smartphones, καλύπτουν κάθε είδους ανάγκη και πόζα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.