Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Εισάγεται η συνταγή για την προμήθεια φυτοφαρμάκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκοπός του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να μειωθεί η υπερκατανάλωση και να προστατευθεί το περιβάλλον.

Για πρώτη φορά εισάγεται η πρακτική της συνταγής από αρμόδιο επιστήμονα για τη χρήση φυτοφαρμάκων, με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο αυτές τις ημέρες συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ώστε να μειωθεί η υπερκατανάλωση και να προστατευθεί το περιβάλλον.

Με το πολυνομοσχέδιο ρυθμίζεται σειρά θεμάτων, που μεταξύ άλλων αφορούν στη βελτίωση των διαδικασιών παραχώρησης γης σε αγρότες, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τη διακίνηση και εμπορία των φυτοφαρμάκων, την απλοποίηση και επικαιροποίηση της νομοθεσίας εμπορίας και ελέγχου λιπασμάτων αλλά και την αυστηροποίηση των ελέγχων στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές.

Εξάλλου, επιχειρείται η εισαγωγή νέων καινοτόμων θεσμών, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής και αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.

Μεταξύ των νέων θεσμών είναι κατ' αρχάς οι αγορές παραγωγών (Farmers Markets), που αποσκοπούν στη μείωση του χάσματος μεταξύ της τιμής παραγωγής και της τιμής διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, αφού οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν απευθείας τα προϊόντα τους στον καταναλωτή χωρίς άλλη διαμεσολάβηση.

Επίσης, δημιουργούνται κτηνοτροφικά πάρκα και κτηνοτροφικές ζώνες για την υποστήριξη του κλάδου, αναβαθμίζεται το Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων και διασυνδέεται με το Γ.Ε.Μ.Η προκειμένου να προστατεύονται οι αγρότες από κάθε είδους απάτη.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.