Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Το πρώτο "θησαυροφυλάκιο" Bitcoin

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο Λονδίνο, άνοιξε τις πύλες του το πρώτο «θησαυροφυλάκιο» για ηλεκτρονικά νομίσματα Bitcoins, τα οποία έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των χρηστών του διαδικτύου.

Το Bitcoin, το πιο γνωστό ηλεκτρονικό νόμισμα, έχει δεχθεί έντονη κριτική, αλλά ταυτόχρονα έχει βρει και αρκετούς υποστηρικτές.

Το «θησαυροφυλάκιο» στο Λονδίνο, το Elliptic Vault, χρησιμοποιεί προσωπικούς κρυπτογραφημένους κωδικούς - κλειδιά αποθηκεύοντας Bitcoins σε ασφαλείς σέρβερς. Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοχοί τους δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι θα πέσουν θύματα διαδικτυακής κλοπής.



Έτσι, δίνεται λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι ηλεκτρονικών νομισμάτων, καθώς έως σήμερα οποιοδήποτε συναλλαγή με αυτά δεν μπορούσε να αντιστραφεί. Με λίγα λόγια, ο «ηλεκτρονικός κλέφτης» από τη στιγμή που κατόρθωνε να αρπάξει τα Bitcoins δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί.

Εκτός των ηλεκτρονικών κλοπών όμως, σε αρκετές περιπτώσεις κάτοχοι των Bitcoins έχουν χάσει την ηλεκτρονική περιουσία τους κατά λάθος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τζέιμς Χάουελς από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος είχε αποθηκεύσει Bitcoins αξίας 5,5 εκατ. ευρώ σε έναν παλιό σκληρό του δίσκο, τον οποίο πέταξε σε μια χωματερή.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.